Povratak u Hogvarts: Nakon 20 godina ponovo se okuplja ekipa filma "Hari Poter"

Nakon 20 godina ekipa iz filma Harry Potter and the Philosopher’s Stone ponovo se okuplja, najavila je kompanija Warner Bros., a već je objavljen i teaser.

"Dvadeset godina Hari Potera: Povratak u Hogvarts" (Harry Potter 20th Anniversary: ​​Return to Hogwarts) predstaviće neke od najvećih zvijezda franšize Harry Potter, uključujući Daniela Radcliffea, Ruperta Grinta i Emmu Watson, u nizu intervjua, razgovora i panela. Osvrnuće se na franšizu i njeno nasleđe, otkrivajući i nove anegdote iza kamere.

Između ostalih na okupljanju će se pojaviti i reditelj Chris Columbus te glumci Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch i drugi.

"Prošli smo nevjerovatno putovanje od premijere prvog filma i svjedočili kako se pretvara u impresivan svemir koji je, u najmanju ruku, magičan. Retrospektivni specijal odaće počast svima kojima je ovaj kulturalni fenomen dotakao živote – od talentovane postave i ekipe koja je dala svoje sve za ovu filmsku franšizu, do fanova zbog kojih je svijet čarobnjaka živ i dvadeset godina kasnije", izjavio je Tom Ascheim, predsjednik studija Warner Bros., koji stvara sadržaj za djecu i mlade.

Specijal će biti premijerno prikazan na Novu godinu - u subotu, 1. januara 2022., a zasad je najavljeno prikazivanje samo na HBO Maxu.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić