Preminula Marina Tucaković

Žena koja je napisala najveći broj domaćih hitova upokojila se u 68. godini.

Marina Tucaković (67) preminula je, nakon teške borbe sa opakom bolesti, potvrdio je za Telegraf.rs, njen suprug, Aleksandar Radulović Futa.

- Istina je. Nemojte ništa da me pitate. Hvala vam na razumijevanju - rekao je Futa.

Nakon nekolicine ohrabrujućih vijesti u poslednje vrijeme, da njeno zdravstveno stanje ide nabolje, uslijedila je ipak ona najtužnija - Marina nije uspjela da se izbori.

Marina je karijeru započela sarađujući s grupom Zana, za koju je napisala brojne hitove, a vjerovatno i najveći jeste "Dodirni mi kolena", koji je doživio brojne prepjeve.

Sarađivala je i zaslužna je za uspešne karijere brojnih domaćih ličnosti poput Cece, Olivera Mandića, Dragane Mirković, Jelene Karleuše, Lepe Brene, Vesne Zmijanac, Zdravka Čolića, Tošeta Proeskog, Džeja, Željka Samardžića, Ace Lukasa, Saše Matića, Ane Nikolić, Nataše Bekvalac, Željka Joksimovića, Ane Nikolić, Severine, Nede Ukraden, Slađane Milošević, Harisa Džinovića...

Najveća tragedija koja ju je zadesila jeste smrt sina Miloša, u decembru 2008. godine. Miloš je preminuo u 24. godini, od posledice predoziranja.

Marina se tada povukla iz šoua "Operacija trijumf", u kojem je bila član ocjenjivačkog žirija.

Karijeru je nastavila.

Marina je bila u braku sa kompozitorom Aleksandrom Radulovićem Futom, sa kojim ima još jednog sina - Milana Laću Radulovića.

Inače, dobro poznati festival Beovizija održan je prema njenoj zamisli, 12, 13. i 14. aprila 2003. godine.

Godine 2014. Marina je pristala da učestvuje kao član žirija u tada novom muzičkom talent-šou programu "Pinkove zvezde", zajedno sa Cecom, Harisom Džinovićem, Borom Đorđevićem i Miroslavom Ilićem.

Izvor i foto: Kolektiv.me

Tekst objavila: Ljilja Brajković