Poznato kada će Severinin sin odlukom suda doći kod majke

Iza pjevačice Severine Vučković je, kao što je i sama juče izjavila za Slobodnu Dalmaciju, najtužnijih i najtežih 20 mjeseci života i osam godina povlačenja po sudovima.

Uprkos tome, pjevačica trenutno sija od sreće, a to nije mogla da sakrije ni na koncertu u Luštici u Crnoj Gori u nedjelju, kad je najavljujući pjesmu „Rođeno moje“ sa širokim osmijehom na licu rekla publici: „Ne mogu vam reći o čemu se radi, ali vratilo se dite doma. Vi prvi znate, nije još ni objavljeno. Hvala na podršci svima. Pjevamo s veseljem!“

Kako Slobodna Dalmacija saznaje od izvora bliskih pjevačici, iako je juče na društvenim mrežama objavila zajedničku fotografiju sa sinom Aleksandrom, dječak će kod Severine doći tek ove nedjelje i biće kod nje 14 dana.

Isti izvor je za pomenuti medij rekao i da je presuda Županijskog suda u Splitu donesena još 5. jula, a strankama je poslata u avgustu.

Kako je već objavljeno, Županijski sud je na Severininu žalbu donio presudu kojom je preinačio presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Maloljetni sin Severine i srpskog „kralja bakra“, Milana Popovića, od sada pa nadalje, po pravosnažnoj presudi splitskog suda, 14 dana će živjeti s majkom na njenoj adresi prebivališta u Zagrebu, te isto toliko vremena s ocem, i to takođe na njegovoj prijavljenoj zagrebačkoj adresi, što znači da ga Popović ne može odvesti u Srbiju.

Isto tako, iako je prvostepenom presudom bilo određeno da Severina Popoviću plaća 1.200 kuna mjesečno za izdržavanje djeteta, u ovoj pravosnažnoj odluci se taj dio ukida, te niko nikome neće plaćati nikakvu alimentaciju, s obzirom na to da će dijete živjeti podjednako vremena sa svakim roditeljem.

Prvostepenom nepravosnažnom presudom donesenom krajem 2019. godine bilo je odlučeno da Severinin i Milanov sin živi s ocem, koji je imao pravo da se samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta.

Pjevačica je, po tada izrečenoj privremenoj mjeri, imala pravo da viđa sina utorkom i četvrtkom od 15 do 20 sati, te svakog drugog vikenda, od subote u 10 sati do nedjelje u 20 sati. Mjerom je bilo regulisano i druženje majke i sina tokom ljetnjih i zimskih praznika, te državnih i vjerskih praznika.

U ovoj sudskoj bici za starateljstvo, koja je trajala još od 2013. godine, prvostepena presuda Općinskog građanskog suda u Zagrebu je već jednom bila ukinuta i Županijski sud u Splitu nije mogao zbog procesnih razloga dva puta da ukida istu presudu.

„Splitska pravosnažna presuda kojom je uvažena moja žalba potvrđuje da prvostepena presuda kojom mi je oduzeto dijete nikad nije ni smjela biti donesena jer nije postojao razlog za to. Nakon ovog mog strašnog iskustva s pojedincima iz hrvatskih institucija, želim da pomognem ostalim ženama koje dijele sličnu sudbinu, zarobljene u mreži poliklinika, vještaka, centara, starateljki, direktorki škola i sudova“, rekla je Severina u ponedjeljak za Slobodnu Dalmaciju.

Milan Popović se povodom ove presude još uvijek nije oglašavao.

 

Izvor i foto:CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić