Margo Robi će glumiti u novom filmu Vesa Andersona

Australijska glumica Margo Robi, trenutno slavna po ulozi Harli Kvin u filmu “Odred otpisanih: Nova misija”, glumiće u idućem projektu reditelja Vesa Andersona.

Andersonov film, čiji naslov još nije poznat, trebalo bi da krene sa snimanjem krajem avgusta u Španiji, prenosi Hollywood Reporter.

Nekoliko glumaca iz ranijih Andersonovih projekata takođe će glumiti u novom filmu, uključujući Edrijena Brodija, Bila Marija i Tilde Svinton. Sa slavnim rediteljem će prvi put sarađivati i oskarovac Tom Henks.

O novom Andersonovom projektu ne zna se puno. Taj reditelj, poznat po filmovima „Grand Budapest Hotel“ i „Kraljevski Tenenbaumi“, poslednje je snimio dramsku komediju „Francuski otpravnik“ koja je u julu prikazana u Kanu.

Za 31-godišnju Robi, Anderson je novo ime na listi velikih reditelja s kojima je sarađivala, nakon Martina Skorsezea, Kventina Tarantina i Džejmsa Gana.

Ona trenutno snima istorijsku dramu „Vavilon“ s Bredom Pitom, a pojaviće se i u novom filmu Grete Gervig „Barbi“.

Robi je 2018. bila nominovana za Oskara za ulogu klizačice Tonje Harding u filmu „Ja, Tonja“, te 2020. za ulogu u filmu „One su bombe“.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković