Film “Old” donosi priču o misterioznom starenju

Ne možete potpuno zaustaviti starenje i to je zapravo dobra stvar. Ali šta ako bi ostarili za samo jedan dan, ili čak za samo nekoliko sati?

Reditelj, scenarista, glumac, producent Šajamalan (M. Night Shyamalan) poznat je po stvaranju uzbudljivih priča koje na kraju obično imaju preokret. Iako je prethodno režirao dva filma, najviše je poznat po filmu “The Sixth Sense” (1999) i od tada nas zabavlja filmovima poput “Signs” (2002), “Unbreakable” (2000), “Split” (2016), “Glass” (2019) i “The Village” (2004). Među svojih osamnaest rediteljskih zasluga imao je nekoliko nevjerovatnih hitova i nekoliko teških promašaja, ali publika može biti sigurna da će svi njegovi filmovi biti mračne prirode i da će na kraju skoro uvek imati preokret. Njegov sada najnoviji poduhvat, film “Old”, slijedi istu formulu koju smo od njega i očekivali.

Odmori su namijenjeni usporavanju nečijeg života za otprilike nedelju dana i kako bi nečiju mukotrpnu svakodnevnicu zamijenili opuštanjem i zabavom. Ali to nije slučaj i za Guya, Priscu i njihovu djecu, Trenta i Maddox koji kreću na nepoznato tropsko ostrvo na opuštajući odmor.

“Old” suočava svoje protagoniste licem u lice sa uznemirujućim fenomenom i tjera ih da se nose sa surovom novom stvarnošću. Oni koji prežive malo duže od drugih, imaju samo jedan cilj – riješiti misteriju i pronaći izlaz iz veoma lude situacije, piše Bosonoga.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković