Indira Levak i Colonia ponovno sarađuju: Nevidljive sile su nas spojile

Nakon razlaza 2017. godine, kad je Indira Levak napustila Coloniju, ona i Boris Đurđević ponovno sarađuju.

“Bili smo jedan od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima, s puno hitova uz koje su stasale generacije. Životne prilike, pa i neki novi trendovi na muzičkoj sceni, uticali su na nas da pokušamo sarađivati i s drugima. Tako je Boris počeo raditi s Ivanom, a ja s drugim autorima na moja dva samostalna albuma. Ostvarila sam se i kao autorka većine tekstova koje danas pjevam. Jednostavno su nas tako vodile zvijezde. Iz današnje perspektive mislim da nam je pauza itekako dobro došla. Malo smo se odmorili od muzičke rutine i sad puni žara idemo pokazati gdje nam je mjesto pod ovim muzičkim nebom. Radujem se toj autorskoj saradnji i tome što ćemo ubrzati puls starim, ali i novim fanovima. Važno je naglasiti da i dalje karijeru nastavljam graditi samostalno. Do obnove saradnje došlo je nekako spontano, nevidljive sile su nas spojile, neka nostalgija, stare uspomene”, rekla je Indira za Story.

“Prirodno smo se razišli i prirodno smo se ponovno spojili. Sarađivali smo više od 20 godina i potpuno je u redu da nakon toliko godina dođe do kreativnog zasićenja. Imali smo kreativnu pauzu nekoliko godina, što nam je, vjerujem, oboma dobro došlo jer smo sad svježi, puni novih ideja, baš kao nekada. Indira se etablirala kao solo izvođač, Colonia s Iva­nom Lovrić takođe, veselim se radu na oba projekta. Mediji su od toga napravili bombu, a mi ćemo im pripremiti bombe od pjesama”, dodao je Boris.

Otkrili su i kako je izgledao njihov prvi poslovni susret nakon 2017. godine.

“Razgovarali smo satima u mom studiju, razmatrali sve opcije, bacali ideje i onda otišli kući ljuljajući se od šljivovice! Odmah smo se dogovorili da nije u redu što smo ispraznili frižider od alkohola, ali da je sasvim u redu da ponovno sarađujemo jer ipak se poznajemo najbolje”, našalio se Boris.

“Da, tako je! Bilo je: ‘Halo, konobar.’ I nakon nekoliko duplih kafa shvatili smo da nam nema druge nego da odemo u studio i napravimo pjesmu koja će razveseliti publiku. Boris je kao Geppetto – našim pjesmama dao je tijelo, a ja dušu, kao vila. Zajedno smo stvarali temelje svega što danas jesmo u svijetu muzike”, zaključila je Indira.

Podsjećamo, mnoge je prošlog mjeseca iznenadila vijest da Indira otvara beach bar koji je nazvala Colonia, ali čini se da je u međuvremenu došlo do pomirenja nje i osnivača Colonije.

Indirin odlazak iz Colonije prije četiri godine mnoge je iznenadio.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković