Uvijek živim u samoizolaciji(video)

Popularni splitski kantautor objavio je novi singl “Kiša”, poslije pet godina diskografske pauze.

Otkrio da je pandemija korona virusa na njega dobro uticala tako što je dane provodio u studiju i radio na novim esmama.

Za novi singl, Gibonni kaže da je neobičan “spoj Dalmacije i Afrike”, pa otud i njegov neobični naziv “Kiša – (Z`Naab)” koji je u zapravo etiopijski prevod za istu riječ.

Gotovo pet godina od izlaska posljednjeg diskografskog izdanja, a riječ je o albumu “Familija” koji je snimio s neprežaljenom legendom Oliverom Dragojevićem, splitski muzičar novim singlom ‘Kiša (Z’naab)’ najavljuje budući EP ili mini album pod nazivom ‘U po’ ure’ koji će izaći tokom ljeta ove godine.

“Korona je na mene uticala odlično. Nije mi bilo drago što nisam mogao doći pred ljudi, nisam mogao da im sviram. Niko mi ne može vratiti ovih godinu i po dana kada to nisam mogao. Zato, svaki dan uđem u studio – to je neki moj svijet, moja samoizolacija. Ja sam i ovako, i onako, uvijek u nekoj samoizolaciji sa sebi dragim ljudima. Bitno je da uvijek radiš nešto, i eto odmah se počne događati dobro. Rad i stvaranje muzike mi ispunjava dane”, rekao je poznati kantautor u intervjuu za Naxi radio.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković