Serena Vilijams snima novi dokumentarac o svom životu

Serena Vilijams će snimati dokumentarac o situacijama iz svog života, a premijerno će biti prikazan na Amazon Prime Videu.

Naziv dokumentarca koji se trenutno snima još uvijek nije poznat, a fokus će biti na njenom profesionalnom i privatnom životu.

“Jako sam uzbuđena zbog partnerstva sa Amazon Studiosom, oni kreiraju neke od najinspirativnijih i najvažnijih sadržaja za globalnu publiku. Želim da ispričam mnogo priča, uključujući nastavak svoje, i radujem se što ću sve to moći da podijelim sa svijetom”, napisala je Vilijams u izjavi.

“Serena je transformirala tenis i postala jedna od najinspirativnijih sportistkinja, preduzetnica i žena svoje generacije, kojoj se dive ne samo zbog sposobnosti, već i zbog predanosti zagovaranju ispravnih ideja. Jako smo uzbuđeni što ćemo podijeliti njeno putovanje u novom dokumentarcu i raditi s njom na stvaranju originalnog sadržaja za naše Prime Video kupce širom svijeta”, rekla je Dženifer Sake, direktorica Amazon Studiosa.

Ovo će biti drugi put da se Vilijams ispovijeda na ekranu i pušta obožavatelje da je bolje upoznaju. Prethodno je učestvovala u HBO-ovoj dokumentarnoj seriji “Being Serena” 2018. godine, koja se na sličan način bavila njenom karijerom i privatnošću.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković