Iz ugla njene majke: Novi dokumentarac obilježiće deset godina od smrti Ejmi Vajnhaus

Godišnjica smrti pjevačice Ejmi Vajnhaus biće obilježena dokumentarnim filmom o njenom životu, pod nazivom “Amy Winehouse: 10 Years On”.

Uglavnom je veći dio filma iz ugla njene majke, Dženis Vajnhaus, ali se pojavljuju i drugi članovi porodice, kao i prijatelji koji dijele sa publikom sjećanja na pjevačicu. Osim intervjua, biće prikazan i materijal koji do sada nije viđen u javnosti, a koji je ustupila njena porodica.

“Dženis ima multipla sklerozu, pa želi da snimi ovaj dokumentarni film kako ne bi zaboravila detalje iz života svoje ćerke”, navodi BBC, na čijem će se kanalu i emitovati film.

Režiser Asif Kapadija je prije šest godina već objavio jedan dokumentarac o životu Ejmi Vajnhaus, za koji je njen otac, Mič, rekao da sadrži mnogo neistina. Upravo zato, i njena majka se raduje novoj prilici da ispriča šta želi.

“Ne osjećam da je svijet poznavao pravu Ejmi, onu koju sam odgajila i drago mi je što ću sada moći da dam ljudima uvid u to kakva je ona zaista bila”, rekla je Dženis Vajnhaus.

Podsjetimo, pjevačica je preminula 23. jula 2011. godine, a naknadno je objavljeno da je u pitanju bilo trovanje alkoholom, piše b92.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković