Najveći zavodnici bivše Jugoslavije: Ovih pet pjevača žene i danas obožavaju(video)

Prisjetili smo se pet zavodnika s prostora bivše Jugoslavije, o kojima se i danas priča, a koji dokazuju da su pravi muškarci, poput starog vina, s godinama sve bolji.

Zdravko Čolić

U osamdesetim godinama prošlog vijeka Čola je bio najveća jugoslavenska pop-zvijezda čije su hitove rado pjevali i muškarci i žene. “Pjevam danju, pjevam noću”, “Glavo luda” i “Ti si mi u krvi” samo su neki od njih.

Šezdesetsedmogodišnji Sarajlija i dalje mami uzdahe dama, i redovno održava koncerte. Posebno su posjećeni oni koje održava 8. marta svake godine, odnosno na Dan žena.

Momčilo Bajagić Bajaga

Bajaga je najbolji dokaz da žene na padaju samo na loše momke. Dobar dečko jugoslovenskog rokenrola bio je miljenik ženske publike u osamdesetima, a i danas ga prate brojne obožavateljke.

Ovaj rođeni Bjelovarčanin karijeru je započeo u grupi Riblja čorba, a potom se upustio u solističke vode i postao frontmen Bajage i Instruktora. Žene i danas rado s njim pjevaju stihove pjesama “Kad hodaš”, “Plavi safir” i “Sa druge strane jastuka”.

Frano Lasić

Iako je završio fakultet za inženjera, Frano Lasić se nikada nije bavio ovim poslom. Njegove brojne obožavateljke, rekle bi: “tako je i bolje”. Bez obzira je li pjevao legendarnu pjesmu Zagrljeni Đele Jusića, ili glumio Melkiora Tresića u Vrdoljakovom Kiklopu, žene su ga voljele.

U svojoj karijeri ostvario je uloge u više od pedeset televizijskih serija, te zarobio srca mnogih žena. Ovome Riječaninu sa stalnom dubrovačkom adresom obožavateljki na manjka ni u 64 godini života.

Vlado Kalember

Osnivač i pjevač grupe Srebrna krila ima plodonosnu karijeru dugu već četiri decenije. Za svoju dugovječnost na muzičkoj sceni Vlado Kalember djelimično može da zahvali i svojoj neporecivoj harizmi i dobrom izgledu koji mu je obezbijedio ogroman broj obožavateljica, a koje ga prate i u 66. godini života.

Goran Bregović

Goran Bregović je bio kompozitor, gitarista i vođa grupe Bijelo dugme, koja se smatra jednim od najpopularnijih sastava u bivšoj Jugoslaviji. Zato ne čudi da su ga žene od početaka karijere pratile u stopu. Šezdesetosmogodišnji muzičar danas ima i svjetsku publiku koju je okupio zahvaljujući pjesmama koje je pisao za poznate filmove.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković