Adaptacija kultne knjige Mi djeca sa stanice Zoo stiže kao serija 27. Februara(video)

Nova serija “Mi djeca sa stanice Zoo” (“Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo”), provokativna drama koja prati priču o šestero tinejdžera u potrazi za vlastitim mjestom pod suncem usred bezvremenskog Berlina, imaće premijeru 27. februara na HBO kanalu kada u ponudu dolazi svih osam epizoda.

Christiane, Stella, Babsi, Axel, Michi i Benno pronalaze se u očaravajućim klubovima i na underground žurkama u Berlinu. Oni su snažni, hrabri i žive divlje u ovom koji se u početku čini prepun boja, odvažnosti i uzbuđenja. U centru grupe je Christiane čiji je život rastrgan teškim razvodom njenih roditelja, te bježeći od kuće počinje proklizavati u zavodljivo podzemlje.

Kako se grupa zbližava, oni hedonistički traže sljedeće uzbuđenje oscilirajući između intenzivne euforije i mračne, opasne depresije. Dok se njihovi životi i odnosi produbljuju i raspetljavaju, pojedinačne traume vuku ih prema dnu emotivnog vrtloga iz kojeg se neki od njih nikada neće izvući.

Glavne uloge u seriji tumače Jana Mekinon, Mikelanđelo Fortuci, Lea Drinda, Lena Urzendovski, Jermias Mejer i Bruno Aleksander. Autor i režiser je Filip Kadelbak, scenaristkinja i kreativna producentica je Anet Hes.

“Mi djeca sa stanice Zoo” je proširena priča bazirana na bestseler autobiografiji Christiane F. koja je takođe inspirirala istoimeni kultni film.

Knjiga je prodata u pet miliona primjeraka i prevedena na 30 jezika. Kako bi se naglasila unikatna atmosfera u seriji, korišćena je muzika ostavštine Dejvida Bouvija koja je poslužila i kao inspiracija, dok su originalne pjesme pionira elektronike Roberta Koha i Mihael Kadelbah doprinijele kreiranju savremenog soundtracka koji je savršen spoj moderne i kultne muzike.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković