Rediteljka Ana Rouz King preminula u 35. Godini

Rediteljka Ana Rouz King preminula je u 35. godini, nakon što joj je dijagnostikovan rak pluća tri godine ranije, piše Metro.

Ana je umrla u bolnici Memorial Sloan na Menhetnu poslije “hrabre trogodišnje borbe s rakom”, potvrdila je njena porodica.

“Njena prijateljstva su se protezala na kontinente i bila su bliska i trajna. Ana Rouz je naporno radila, živjela punim plućima, voljela da putuje širom svijeta, i darežljivo dočekivala porodicu i prijatelje u svom domu u Šermanu”, piše u umrlici koju je napisala njena porodica.

“Njena darežljivost je doticala ne samo one u njenom širom krugu, već i mnoge druge kojima je to bilo potrebno, uključujući i fond za istraživanje kancera koji je osnovala”, dodaje se.

Za sobom je ostavila supruga Majkla Telisa i četvorogodišnju ćerku Vilou Rouz.

Ana je poznata po režiji, scenariju i produkciji filma Good Enough iz 2016. godine, koji prati stjuardesu koja, nakon očeve smrti, traga za davno izgubljenim rođakom.

Ana je tada izjavila da je film inspirisan smrću njenog oca, Rodžera Kinga, osnivača firme King World Productions, i koji je lansirao karijere Opre Vinfri i Dr Fila.

Kingova je, takođe, koautor, scenarista i reditelj internet serije American Viral iz 2014. godine.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković