Stara ljubav zaborava nema: Đorđe David se vratio pozorištu

Poslije decenija provedenih na koncertnim binama poznati muzičar se vratio profesiji za koju se školovao na Fakultetu dramskih umjetnosti i zaigrao u predstavi “Sex Bomb” na sceni pozorišta Slavija.

Đorđe Nikolić, poznatiji kao Đorđe David (53), muzičar i frontmen hevi metal benda “Death Saw”, nedavno je zaigrao u komediji “Sex Bomb”, rimejku američkog komada “Volim svoju ženu” iz sedamdesetih godina prošlog vijeka. Poziv da se vrati profesiji za koju se školovao, pošto je završio glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića, dočekao je s velikim oduševljenjem, ne samo zbog teksta nego i ekipe s kojom je sarađivao.

“Radi se o američkoj priči koja je lokalizovana, prilagođena našem podneblju. Možda će neko reći da je tematika seksualne revolucije davno prošla, ali kako kod nas neke stvari definitivno kasne, aktuelna je i ovakva tema, koja govori o otuđenju ljudi u svakom smislu. Bio sam najstariji u ekipi, ali mi je veoma drago što sam sarađivao sa voditeljkama porodičnog kviza “Slagalica” Marijom Veljković i Kristinom Radenković, koje su prije svega glumice, što su na najbolji mogući način pokazale na pozornici. A mladi glumac Nikola Ivačkov za mene je pravo otkrovenje. Kad god nisam bio na sceni, bježao sam u gledalište da ga gledam, beskrajno je zabavan i njegova rješenja su sjajna. Inače, priznajem da vodvilj nisam odigrao još od studentskih dana, kada nam je bio obavezna vježba. Osjećao sam ogromnu tremu, ali na kraju je sve ispalo fenomenalno, o čemu svjedoči i frenetični aplauz koji smo dobili na premijeri. Radujem se ovoj predstavi, imam utisak da će publici u ovim teškim vremenima biti razbibriga”.

Izvor: CdM