Snima se nastavak Prljavog plesa

Kompanija Lionsgate je potvrdila glasine koje kruže već neko vrijeme: snima se prvi pravi nastavak “Prljavog plesa” iz 1987. godine.

Glavna uloga je ponovo povjerena Dženifer Grej, koja se ovog puta javlja i kao producent. Završna pjesma “The Time of My Life” je u međuvremenu postala evergrin filmske muzike, nagrađena Oskarom, Zlatnim globusom i Gremijem, dok se sam film zadovoljio time da je od uloženih pet miliona dolara napravio skoro 220. Grej se proslavila kao zbunjena, ali snalažljiva tinejdžerka Frensis Hausman zvana Bejb, koja se na raspustu zaljubljuje u instruktora plesa, dok je iskusni Patrik Svejzi zapečatio titulu filmskog zavodnika.

“Biće to isti onaj tip romantičnog, nostalgičnog filma koji su fanovi franšiza jedva čekali, i koji je postao najprodavaniji naslov u istoriji ove kompanije”, rekao je Džon Felthajmer, generalni direktor Lionsgatea i imenovao Džonatana Levina kao režisera.

Za Dženifer Grej je javnost posljednjih godina malo čula, osim kada je 2010. pobijedila u rijaliti serijalu “Plesom do zvijezda”. Svejzi je nešto ranije preminuo od kancera pankreasa, što je rodilo sumnje kod najvećih ljubitelja starog filmskog mjuzikla da je nastavak uopšte moguć.

Ima li smisla snimati bez Svejzija? Koga će zapravo glumiti Grej, pošto to nije objavljeno? – samo su neka od pitanja internet zajednice, koja je podsjetila na činjenicu da su glavni glumci ubjedljivo odigrali strast i zaljubljenost, iako se govorilo da se van seta zapravo nisu podnosili. Budući da je glumica Dženifer Grej nedavno proslavila 60. rođendan, glasine kažu da se vraća kao fitnes entuzijasta, da će zapravo igrati baku svoje naslednice, a moguće je i da će legendarni plesni korak sa podizanjem iznad glave ovoga puta izvesti Čening Tejtum. Pitanja se množe, a mnogi su radoznali da vide prvi nastavak “Prljavog plesa” koji to, tehnički, nije, budući da su do sada snimljene neke franšize pod istim imenom.

CBS je već 1988. lansirao seriju sa glavnim junacima koje su igrali Melora Hardin i Patrik Kasidi. Godine 2004. pojavio se film “Prljavi ples: Noći Havane”, u kojem su plesački par igrali Romola Garai i Dijego Luna.

Konačno, mreža ABC je 2017. godine prikazala televizijski rimejk sa Ebigejl Breslin i Koltom Pratom. Ako već nijedan od ovih pokušaja nije prišao ni blizu uspjehu originala, onda je svakako doprinio ideji da se pokuša još jednom, kako bi se ponovo probudila nostalgija za pričom iz stvarne mladosti scenaristkinje Eleanor Bergstajn.

Inače, autorka je najprije napisala scenario za film Majkla Daglasa “Na mene je red”, ali je njena priča, poslije dosta razmišljanja i odbijanja producenata, na kraju postala osnova za film koji danas poznajemo kao “Prljavi ples”.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković