Faithless objavili novi album nakon 10 godina pauze(video)

Britanski elektronski sastav Faithless, objavili su “All Blessed“, svoj prvi album nakon 10 godina od posljednjeg izdanja, “The Dance” iz 2010. godine.

Album je izašao 23. oktobra, a najavio ga je objavljeni singl “Synthesizer”. Spot snimljen za pjesmu prikazuje distopijski futuristički svijet u kojem su neboderi izgrađeni od tornjeva i sintisajzera.

Govoreći o novom izdanju, Faithless su rekli:

“U ovom problematičnom i sve nasilnijem svijetu album lirički pokušava prenijeti ono što je oduvijek bio manifest Faithlessa: budite svjesni, budite brižni, volite sebe kako biste mogli voljeti i druge i razumjeti ko ste, pri čemu nikad niste polemični, već – nadamo se – inteligentni i ponekad inspirativni – ovo je muzika sa osjećajem i riječi sa značenjem.”

Sister Bliss, koja je uz Maxija Jazza i Rolloa dio originalne postave, izjavila je kako je jako počašćena što ponovno ima priliku raditi unutar Faithless trija.

“’Synthesizer’ nas je navela na razmišljanje o novom albumu. Ljubavno pismo upućeno onome što radimo i muzici koju stvaramo, a takođe i mali društveni komentar na našu opsesiju tehnologijom – muzički je sve umotano u novu, toplu himnu u Faithless stilu”, rekla je Sister Bliss.

Izvođači kao što su Žan Mišel Žar, Sparks i Trevor Horn navode se kao inspiracija za ovu numeru.

Kao najava za novi materijal, bend je izbacio i vrhunski tizer koji možete pogledati u nastavku.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković