Stiven King potvrdio: Stiže druga sezona serije The Outsider

Fanovi HBO-ove krimi-horor serije “The Outsider” mjesecima čekaju da mreža objavi obnovu druge sezone, zbog čega Stiven King ima sjajne vijesti: scenario za drugu sezonu već je napisan.

King je to saopštio u jednom intervju u kojem je rekao da će drugi dio franšize koju je razvio Ričard Prajs definitivno doživjeti nastavak na kanalu HBO.

Pritisnut da u intervjuu otkrije više o drugoj sezoni King je nastavio:

“Znam tačno u kom će smjeru ići, jer vidio sam neke scenarije. Mogao bih vam reći, ali onda bih vas morao ubiti. Samo ću reći da je stvarno sjajno i da je tu pravi sablasni paranormalni element.“

Prva sezona serije, iskoristila je sve događaje iz Kingova romana, što znači da će se druga sezona preseliti na nepoznatu teritoriju. Čini se da se Kingu sviđa ono što je Prajsov kreativni tim smislio kako bi proširio priču dalje od romana. Prajs je napisao veći dio prve sezone zajedno sa piscem krimića Denisom Lihejnom.

“The Outsider” je premijerno prikazan u januaru ove godine, a posljednje dvije epizode pratilo je više od milion gledaoca u realnom vremenu. Finale je pratilo 2,2 miliona gledalaca na svim platformama, što je 90 odsto više od premijere.

U seriji, između ostalih, glume Sintija Erivo, Ben Mendelson, Bili Kemp, Džulijen Nikolson i drugi, a Prajs i ekipa izrazili su interesovanje za povratak.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković