Netfliks okupio pravi glumački drim tim u novom filmu Adama Mekeja

Leonardo Dikaprio, Dženifer Lorens, Meril Strip i Timoti Šalame igraće u novom filmu Adama Mekeja “Don’t Look Up”, u produkciji striming servisa Netfliks.

Pored njih, uloge su dodijeljene Džoni Hilu, Kejt Blanšet, Arijani Grande, Kidu Kudiju, Metju Periju, Himešu Patelu i Robu Morganu, što je, prema ocjeni američkih medija, najviše filmskih zvijezda u jednom ostvarenju još od “Igraj svoju igru” (Ocean’s 11) Stivena Soderberga.

Film prati dvoje astronoma koji pokušavaju da upozore čovječanstvo na asteroid koji bi mogao da uništi Zemlju. Astronome bi trebalo da igraju Leonardo Dikaprio i Dženifer Lorens, ali Netfliks nije želio da potvrdi te informacije, piše “Varajeti”.

Snimanje bi trebalo da počne do kraja godine.

Prethodni film Adama Mekeja “Čovjek iz sjenke” (Vice), o bivšem potpredsjedniku SAD Diku Čejniju, bio je nominovan za osam Oskara, uključujući i najbolji film, ali je nagradu osvojio samo za šminku.

Mekej je 2015. osvojio “Oskara” za najbolji adaptirani scenario za film “Opklada vijeka” (The Big Short), o finansijskim malverzacijama koje su dovele do svjetske finansijske krize 2007. godine.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković