Ko mijenja Krejga u Džejms Bondu?

Od kada je Danijel Krejg u oktobru 2015. godine izrazio sumnju o njegovom daljem učestvovanju u nastavku franšize o Džejmsu Bondu, veliki broj glumaca je bio povezivan sa ulogom tajnog agenta 007.

Ipak, Krejg nije odustao od angažovanja, te je dvije godine kasnije pristao da snima kultni film koji režira britanski reditelj Deni Bojl, a novi nastavak nosi naziv "Nije vrijeme za umiranje".

Premijera novog filma o Džejmsu Bondu odložena je za sedam mjeseci zbog širenja korona virusa, pa je datum premijere filma prebačen sa aprila na novembar nakon „pažljive procene globalnog bioskopskog tržišta". Datum koji se pominje za početak zvaničnog prikazivanja je 11.novembar 2020.

Danijel Krejg je potvrdio da će peti i posljednji put imati ulogu Džejmsa Bond, a još uvijek nije odlučeno ko će ga zamijeniti.

Ipak, u medijima se oglasio bivši glumac Bonda, Pirs Brosnan, pa je predložio glumca koji bi mogao da zamijeni Krejga kada on konačno bude riješio da odustane od ove uloge.

Riječ je o Tomu Hardiju, zvijezdi serije “Taboo” i filma “Mad Max: Fury Road”.

“Mislim da bi Tom Hardi mogao da bude dobar Bond. Volio bih da ga vidim u toj ulozi”, kazao je Pirs za “The mail.”

“Potreban je glumac koji može da ‘promrda’ film, to je ono što čini Bonda”, dodao je.

Nagađalo se da bi sljedeći Bond mogla biti i žena, ali je producent filma to demantovao.

Pojavile su se glasine oko toga ko je sljedeći nasljednik u ulozi agenta 007 i da li će sljedeći Bond biti žena, ali je Barbara Brokoli izjavila da će to definitivno biti muškarac.

“On može biti bilo koje boje, ali je muško”, rekla je jedna od producentkinja filma zajedno sa Mićaelom G. Vilsonom.

Ona je rekla da vjeruje u stvaranje snažnih ženskih likova.

“Nisam posebno zainteresovana za to da preuzmem muški lik i dam tu ulogu ženi. Mislim da su žene daleko zanimljivije od toga.”

Serijal o Bondu je jedan od najuspješnijih u filmskom svijetu, 2015. godine je zaradio 880 miliona dolara na blagajnama i širom svijeta, 2012. više od milijardu dolara.

Nedavno je objavljen drugi trejler za najnoviji “Džejms Bond” film, 25. po redu, u kome glumi Danijel Krejg i to peti i posljednji put kao čuveni britanski agent.

Trejler prikazuje Bonda koji dolazi iz penzije, nakon što ga angažuju da pronađe nestalog naučnika.

Uskoro, postaje zanesen opasnom misijom na kojoj mu se suprotstavlja njegov najnoviji protivnik Safin, čiji lik tumači Rami Malek.

 

Izvor i foto: Analitika

Tekst objavila: Jasminka Mulić