Bajaga i Instruktori: Muzika nas je spasila

Članovi benda Bajaga i Instruktori u iskrenom razgovoru za "Gloriju" priznali su da ih je rad spasio tokom vanrednog stanja usljed koronavirusa, a podijelili su i iskustva sa nedavno održanog koncerta u Skoplju.

Novi album Bajage i Instruktora pod nazivom "Ovaj svet se menja" objavljen je 14. septembra. Rad na ovom izdanju ih je, kako kažu, sačuvao tokom vanrednog stanja.

- Pošto su nam otkazali više od 20 koncerata, posljednji put smo svirali u Osijeku 7. marta, imali smo dovoljno vremena i energiije da se posvetimo stvaranju. To su nam bili najljepši trenuci karantina, svakodnevno smo se okupljali kod Saše Loknera u ateljeu u Zemunu. Tih nedjelja samo se potvrdilo ono što oduvijek znamo, da je muzika jedina stvar koja može da te spase u jednoj tako gadnoj situaciji. Sama činjenica da nešto radimo nas je spasavala, jer su svi ostali sedjeli i čekali šta će da bude. Želio sam da snimim pejsme "Tvoje oči" i "Moja draga", koje sam napisao za Zdravka Čolića - ispričao je Momčilo Bajagić.

Gitarista Žika Milenković je priznao da je radu studiju jako zahtjevan.

- Bajaga ima realan ukus, zna šta je dobro i šta može da prođe kod publike. Meni je muzika uvijek u glavi, vrlo sam kreativan, i kad smo u studiju, stalno bih nešto mijenjao, pa moraju da me obuzdavaju. Dešavalo se, dotle je došlo, da producenti traže da me ne dovode tokom procesa stvaranja, a ja sam to shvatio kao sasvim normlanu stvar, jer i kad je sve završeno, obavezno imam još neku novu ideju - ispričao je on i dodao da posao muzičara nije nimalo lak:

- Ovaj posao dosta troši ljude, putovanja znaju da budu naporna, ponekad se osjećaš kao vatrogasac kad moraš da ustaneš u pola noći da bi krenuo na put, ali sve se radi iz srca. Jer kad se foliraš, to se vidi - naveo je Milenković.

Instruktori su nedavno održali koncert u Skoplju, a Bajaga nije mogao da sakrije svoje oduševljenje zbog povratka na scenu.

- Kad je krenula prva pjesma, bili smo presrećni i pitali smo se da li je to moguće. Bilo je više od tri hiljade ljudi i organizacija je bila vrhunska. Siguran sam da se na tom koncertu niko nije zarazio pošto je bilo sedam različitih inspekcija koje su sve kontrolisale - zaključio je.

 

Izvor i foto: Analitika

Tekst objavila: Jasminka Mulić