Džastin Biber zarađivao kao ulični svirač sa 12 godina- a onda ga je otkrio poznati pjevač

Slavni muzičar je sa 12 godina počeo da pjeva na ulici u Kanadi, gdje je i stekao svoje prve obožavatelje...

Kanadski pjevač Džastin Biber (26) je nedavno u jednom intervjuu otkrio da je bio ulični svirač prije nego što je postao slavan širom svijeta.

Naime, mladi pjevač se proslavio kada je bio tinejdžer i kada ga je sa 13 godina otkrio američki pjevač Ašer (41) i muzički producent Skuter Braun (39). Oni su vidjeli Biberove snimke na Jutjubu koje je snimio sa 12 godina svirajući na ulici i pozvali ga da potpiše ugovor sa diskografskom kućom "RBMG Records ".

Sa 16 godina je objavio hit pod nazivom "Baby", koji ga je vinuo među zvijezde. Džastin je inspirisao publiku svojim glasom i svojim životnim putovanjem upravo zato što je počeo da nastupa na ulici, a ne u nekoj TV emisiji.

On je danas jedan od najrenomiranijih umjetnika u Holivudu. Poznat je po svom glasu i pjesmama, a njegov nedavni album pod nazivom "Changes" fanovi obožavaju jer u tekstovima govori o svojoj vezi sa suprugom Hejli Biber, s kojom je u srećnom braku od 2018. godine.

U nedavnom intervjuu je govorio o svojim borbama sa kojima se susreo u životu i kako je postigao toliki uspjeh u mlađim danima.

Govorio je o tome da se navikao da pjeva na ulici i da je tako dobio veliki broj fanova. Jedna njegova obožavateljka je napisala na Tviteru:

- Džastin Biber nije imao tinejdžersku muzičku grupu da se istakne, nije mu bio neophodan "X faktor" za ugovor sa diskografskim kućama, kao ni Dizni da bi postao slavan. Nije imao bogatu poznatu porodicu koja ga je podržala, niti je pokušavao da bude poznat. On je samo pjevao na ulicama, jedino šta je bio jeste GLAS, a vi kažete da nije zaslužan sa svoj uspjeh? - upitala je jedna obožavateljka, koju su podržali mnogi na Tviteru.

 

Izvor i foto: Kolektiv.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić