Serija Hunters sa Al Paćinom dobija drugu sezonu

Prvi put u svojoj, više od pet decenija dugoj glumačkoj karijeri, slavni glumac Al Paćino oprobao se u TV-seriji koja se od februara ove godine prikazivala na Amazonu.

Prva  sezona serije “Hunters”, dobila je odlične kritike, pa je i najava da će se snimati druga sezona očekivana od strane poznatog striming servisa.

Radnja serije smještena je u Njujork 1977. Priča prati Meyera Offermana (Al Pacino), koji je preživio holokaust, a koji vodi grupu lovaca na naciste. On otkriva da u Sjedinjenim Državama u tajnosti žive stotine visokih nacističkih funkcionera koji planiraju uspostaviti Četvrti rajh. Zadatak lovaca je da ih izvuku iz njihovih skloništa i privedu pravdi.

Serija je nadahnuta istinitom pričom i posvećena je pokojnoj baki tvorca serije Dejvida Vejla, koja je preživjela holokaust.

“Nikada dosad nisam snimao seriju od 10 epizoda. Dakle, to je nešto poput 12-satnog filma“, rekao je Paćino, koji je u aprilu napunio 80 godina.

“Usput, ovo je luda priča… Ludi horor, stvarno zastrašujuća… Istovremeno teška i puna dubokih emocija”, dodao je.

Potvrđujući drugu sezonu, režiser Vejl je rekao da je zahvalan timu Amazona što pruža neizmjernu podršku seriji.

“Uz odlične glumce, ekipu, producente i scenarsite, srećan sam kao nikad što ću ispričati drugi dio sage cijelom svijetu”, kazao je Vejl.

Serija je već dobila brojne pohvale, iako su joj neki zamjerili nedostatak balansa između rasprava o osveti i vjeri i ultra-nasilja. Serija je i impresivno vizuelna, a ako vas imalo zanima ova tematika, sasvim sigurno vam neće biti dosadna.

Kada će izaći druga sezona, još je nepoznato.

 

Izvor I foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić