Dokumentarac o zločinu na osnovu kog je nastao Tvin Piks

Zamislite svijet u kom Dejvid Linč nije snimio seriju Tvin Piks ili da nikad niste čuli za agenta Kupera, njegove krofne, cherry pie i Loru Palerm. Sticajem okolnosti Linč je saznao za ubistvo Hejzel Dru koje se zaista jeste dogodilo i ono ga je inspirisalo da pokrene cijelu priču.

Ubistvo na osnovu kog je snimljena kultna serija Tvin Piks uskoro će biti predstavljeno kroz dokumentarni film i knjigu. Taj zločin se dogodio 1908. godine kada je Hejzel ubijena u mjestu Sendi Lejk, nadomak Njujorka. Upravo su osnove tog ubistva Linču poslužile kao osnova da snimi seriju.

Dokumentarac koji će otkriti sve detalje zove se Blonde, Beautiful And Dead: The Murder Mystery That Inspired Twin Peaks.

Trebalo bi da otkrije sve detalje istrage, korupciju koja je pratila sva dešavanja oko tog slučaja i političke smicalice u tom malom mjestu gdje se sve odigralo a koje je zajednica uporno pokušavala da sakrije.

U isto vrijeme će izaći i knjiga, početkom naredne godine a Mark Frost jedn od tvoraca serije Tvin Piks napisaće uvod.

Inače, početkom ove godine obilježno je 30 godina od emitovanja prve sezone serije koja se tokom devedesetih godina emitovala u dva serijala. Treći serijal je premijeru imao 2017.

 

Izvor I foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić