Više ih ništa ne vezuje: Hari i Vilijam podijelili čak i Fond princeze Dajane

Prinčevi Hari i Vilijam napravili su još jedan korak kako bi prekinuli svoje veze. Naime, prinčevi su bili nadležni da upravljaju humanitarnim fondom princeze Dajane, koji je osnovan poslij njene smrti. Novac je zvanično bio preusmjeren u kraljevski fond, a pravo da njime upravljaju imali su prinčevi Hari i Vilijam.

Njih dvojica su se aktivno bavili humanitarnim radom, ali sada je došao trenutak u kome obojica imaju potpuno drugačije vizije. 

Princ Hari ostao je bez humanitarnog entiteta u Velikoj Britaniji kada je odbacio titulu vojvode od Saseksa, a sa suprugom Megan sada se bori za finansijsku samostalnost i radi na organizaciji „Archewell“.

Da bi podržao brata, princ Vilijam je odlučio da se njih dvojica dogovore o načinu podjele novca koji je ostao kao humanitarna zaostavština u fondaciji njihove majke. Riješeno je da se godišnji prihod iz fondacije Lejdi Di ravnopravno podijeli na dvije humanitarne organizacije. Do prošle godine Fond je bio pod okriljem organizacije „Sussex and Cambrige“, ali sve se promijenilo poslije „Megzita“.

Iako fondacija princeze Dajane više ne zarađuje aktivno, povremeno dobija značajne finansijske prihode, koji će naročito dobro doći Hariju i Megan da svoje namjere za novi početak sprovedu u djelo.

Od kada su Hari i Megan napustili kraljevstvo, spekuliše se o lošem odnosu među braćom, što su prinčevi demantovali još početkom godine.

“Uprkos jasnom negiranju i demantijima, juče se u britanskim medijima pojavila lažna priča u kojoj se nagađa o odnosu vojvode od Saseksa i vojvode od Kembridža. Za braću koja se toliko brinu o problemima i pitanjima u vezi sa mentalnim zdravljem ovakvi navodi su uvrijedljivi, ali i potencijalno štetni”, piše u saopštenju, prenosi „BBC“.

Kako taj demanti nije bio dovoljan da se medijskim napisima stane na kraj, Kejt i Vilijam daće i opipljiviji demanti, jer planiraju da posjete Harija i Megan u Americi kada se situacija sa virusom korona smiri.

“Kejt i Vilijam odlaze sa djecom na odmor u Los Anđeles da bi se vidjeli sa Harijem i Megan. Pošto su proteklih mjeseci bili zatvoreni unutar „četiri zida“, raspadali se od kraljevskih dužnosti i školovanja djece od kuće, odmor je upravo ono što im je potrebno”, otkrio je izvor blizak kraljevskoj porodici.

 

Izvor I foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić