Najskandalozniji razvodi u Holivudu

Razvodi poznatih holivudskih zvijezda godinama intrigira javnost, a najpopularniji među njima je definitvno razvod Anđelina Džoli i Breda Pita. 

Naime, Anđelina je podnijela zahtjev za razvod braka od Pita u septembru 2016. godine. Dok se mjesecima nagađalo šta je razlog zbog kojeg se popularni par razvodi, a tamošnji mediji su spekulisali da je do toga došlo nakon njihove svađe sa osamnaestogodišnjih sinom Medoksom 2016. godine. Međutim, govorilo se i da je u pitanju to što je Bred imao problem sa pićem, ali i njegovo navodno nevjerstvo.

Ipak, nakon raznih nagađanja, Anđelina je u intervjuu za “Vogue” otkrila da je donijela ovu odluku zbog svoje djece. 

“Razdvojila sam se za dobrobit svoje porodice. Bila je to ispravna odluka. I dalje se fokusiram na njihovo iscjeljenje. Neki su iskoristili moje ćutanje i djeca vide laži o sebi u medijima, ali podsjećam ih da znaju svoju istinu i svoje vlastite umove. U stvari, oni su šestoro jako hrabrih i jakih mladih ljudi”, priznala je ona.

Glumac Džoni Dep i Amber Her razveli su se 2016. godine poslije 15 mjeseci braka, nakon što je Amber podnijela zahtjev za razvod, gdje je navela da je doživjela zlostavljanje od strane supruga. Njih dvoje su se nakon dramatičnog razlaza prije dva dana prvi put sreli na sudu u Londonu.

Razvod Slavice i Bernija Eklstona proglašen je “najskupljim razvodom” s obzirom da je ona nakon toga navodna postala bogatija za 1 do 1,5 milijardu dolara. Par je tokom 23-godišnjeg braka dobio ćerku Petru i Tamaru, a vlasnik Formule 1 nedavno je ponovo postao otac i to u 90. godini života.

 

Izvor I foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić