Dejan Milićević: Balkan bi izgorio da napišem autobiografiju

Modni fotogaf i reditelj spotova Dejan Milićević, otkrio je da će napisati knjigu o svom životu i karijeri. Poznati Beograđanin istakao je da neće pominjati imena estradnih ličnosti sa kojima je sarađivao kako im ne bi ugrozio reputaciju, ali da će njegova autobiografija ipak “podići prašinu”.

“Balkan bi gorio kada bih napisao autobiografiju. Šta ja sve znam… Pošto ću živjeti 92 godine, tamo negdje sa 75 počeću polako da snimam sve čega se sjećam, pa ću najvjerovatnije kroz dozu humora, bez spominjanja imena, to jednoga dana i objaviti”, otkrio je on za magazin Story.

Nije prvi put da ga novinari pitaju da li će anegdote iz saradnje sa estradnim divama pretočiti u knjigu. Kada je prvi put bilo riječi o tome, mnoge od njih su se uplašile.

“Žalosno je što su me nakon te moje izjave pojedine dame pozvale da me mole da ne pričam o njima. Tolike žene i muškraci su mi poklonili svoje povjerenje, skidali se preda mnom, slikao sam ih i trudne i gole. Ne postoji novac zbog kojeg bih ugrozio njihov i svoj kredibilitet”, priznaje Dejan.

Njegova karijera estradnog fotografa krenula je od saradnje sa pjevačicom Snežanom Berić alias Extra Nena. On ju je slikao za omot singla “Ljubim te pesmama” sa kojom se 1990. godine predstavila na Evroviziji u Švedskoj braneći boje SR Jugoslavije.

Dejan je prvi spot uradio za Jami. Riječ je o čuvenoj pjesmi “Čokolada”. Spot je nastao slučajno i doživio veliki uspjeh. Nakon Jami, počele su da ga angažuju sve ostale pjevačice iz pop i folk branše.

Najzanimljivije spotove radio je pjevačice poput Jelene Karleuše, Cece Ražnatović, Tijane Dapčević…

Radio je i sa crnogorskim pop zvijezdama: Jadranka Barjaktarović, Andrea Demirović, Milica Milić, Slavko Kalezić, Aleksandra Bučevac…

Zanimljv dio njegove karijere odnosi se na Kosovo i Albaniju. Dejan je dugo radio za tamošnje zvijezde s tim da mu je bilo zabranjeno da stavi potpis na svoje spotove jer je – iz Srbije.

“Krili su da sam preporodio estradu na Kosovu i Albaniji”, rekao je Dejan.

U Makedoniji je deset godina radio i imao studio da bi ga u jednom trenutku opljačkali i odnijeli kompletan njegov rad, opremu i garderobu.

“Vjerovatno sam nekome smetao”, kaže Dejan dodajući da više nema ciljeva u karijeri jer je sarađivao sa svima sa kojima je želio.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković