Tomorrowland ove godine ipak onlajn

Jedan od najvećih svjetskih festivala elektronske muzike Tomorrowland ove godine će biti održan onlajn, zbog restrikcija uslijed epidemije korona virusa, saopštili su organizatori.

Belgija, koja ima jednu od najvećih stopa smrtnosti zbog korona virusa u svijetu, polako ukida restrikcije, ali su muzički festivali zabranjeni najmanje do kraja avgusta.

Tomorrowland koji obično privuče 400.000 posjetilaca u mali grad Bum, ove godine proteći će u obliku dvodnevnog “digitalnog muzičkog festivala”.

Gledaoci će moći navigacijom preko svojih kompjutera, pametnih telefona ili tableta da obiđu osam različitih “bina”, a organizatori obećavaju “najveća imena u elektronskoj dens muzici danas, kao i najbolju tehnologiju u 3D dizajnu, video-produkciju i specijalne efekte”, prenosi Gardijan.

“Nadamo se da će se na stotine hiljada ljudi ujediniti na odgovoran način i da će biti organizovan mali festival u kućama ljudi, od Kanade do Australija, od Japana do Brazila i svuda između”, rekao je organizator Majkl Bers.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković