Josipa Lisac snimila spot za pjesmu "Daleko"(video)

Josipa Lisac, ovogodišnja dobitnica Porina za životno djelo iskoristila je predah od koncertnih aktivnosti za snimanje novog spota.

Pjesma "Daleko", autora Tonija Starešinića i Željke Veverec već je neko vrijeme spremna, ali situacija u kojoj se našao cijeli svijet poremetio je i planove za njenu objavu. Popuštanjem mjera propisanih stožerom civilne zaštite većina javnih površina i objekata je otvorena no, ova umjetnica odlučila je ukazati na još jednu nepogodu koja je zadesila njen grad, a to je zemljotres.

Za mjesto snimanja odabrala je Muzej za umjetnost i obrt u kojem je imala dva sjajna koncerta koja su dodano uveličali i njeni gosti,: Boško Petrović, Neven Frangeš, Gojko Tomljanović, Josip Grah i Željko Vlahović, a 1998. godine u istom je prostoru bila postavljena i izložba njenih slika koje potpisuje poznati fotograf Željko Koprolčec.

"Svidjela mi se pjesma, zgodna je, Željka je napisala lijepi tekst, a glazba je u Tonijevu stilu, rekla bih, vrlo današnja, u vremenu", rekla je o pjesmi Josipa Lisac.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković