Dok je sve na pauzi, muzika se stvara: Ovo su svjetski muzički noviteti (video)

Iako se čini da je svijet na pauzi, muzika teče dalje, a dosta muzičara je pronašlo način da dopre do svojih fanova i poštovaoca i da im pruži utjehu, hrabrost za dane, nedjelje i mjesece pred nama. Zato vam predstavljamo novu muziku Sony izvođača kako biste bili u toku sa muzičkim dešavanjima i da što lakše prevaziđete ovaj period socijalne izolacije. 

Počinjemo sa Hauserom koji je kao i većina u izolaciji. Evo šta nam on poručuje:

”Ja sam zapravo čitav život u karantinu i izolovani samac koji je u svom svijetu i mislima. Puno vremena provodim i sam u prirodi pa je trenutna situacija za mene samo nastavak samoizolacije. U aprilu će biti godišnjica pauze od 2CELLOS i turneja. Trebalo je da krenem sa solo turnejom, ali su koncerti potvrđeni za april i maj odloženi zbog pandemije. Mislim da ova samoizolacija ima i dobrih strana. Biće ovo provjera za većinu ljudi, mogu li biti sami sa sobom, okrenuće se sebi i nekim izgubljenim vrijednostima. Svijet juri, radili smo protiv prirode. Sad treba malo stati da se neke stvari poslože. Priroda se već obnavlja. Čuvajte sebe i druge i ostanite kući.“, poručuje Hauser.

Pogledajte njegov novi spot “Lonely Shepherd”

John Legend – ”Actions”

Nakon singla “Conversations in the Dark”, Džon Ledžend je objavio “Actions”, još jednu novu kompoziciju koja će se naći na njegovom budućem albumu planiranom za izlazak ove godine.

U novom singlu možete čuti sempl iz kompozicije “The Edge” Davida McCalluma. Ovaj sempl se može čuti i u pjesmi “The Next Episode” koju izvode Dr.Dre i Snopp Dogg.

Autori pjesme “Actions” su Ledžend, Warren Felder, Alec Nicefero i Keith Sorrells, dok je producent Oak for GO!/The Orphanage.

EGOT dobitnik (Emmy, Grammy, Oscar i Tony nagrade), Ledžend je novu pjesmu izveo tokom njegove serije koncerata “Together At Home” kojom hrabri svoje fanove tokom izolacije, a u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) i organizacijom Global Citizen.

Rosalia – ”Dolerme”

Rosalia je objavila novu up beat baladu na svom maternjem, španskom jeziku, “Dolerme” (“Povrijedi me”). Na svojim društvenim stranicama Rosalia govori o globalnoj situaciji i ljudima u prvim borbenim redovima.

Takođe, objašnjava kako joj pisanje pjesama pomaže da održi mentalnu stabilnost, kao i da se nada da isto može prenijeti putem svojih pjesama svim slušaocima.

Donald Glover Childish Gambino – Time

Dobitnik nagrada Grammy, Golden Globe i Emmy, glumac, producent i performer, Donald Glover aka Childish Gambino, objavio je potpuno novi album (Wolf+Rothstein/RCA Records). Na albumu mu gostuju Ariana Grande, 21 savage i Khadja Bonet.

Prvi singl je numera ”Time” koju je Donald uradio sa Arianom Grande.

Josef Salvat – Paper

Josef Salvat je objavio još jedan novi singl sa budućeg albuma “Modern Anxiety” koji izlazi 15. maja (Columbia Records UK).

Pjesma je direktno upućena queer zajednici, kojoj je nekada pripadao i on, a direktno je inspirisana njegovim bliskim prijateljima:

“Htio sam da napišem pjesmu o zavisnicima jezivog koktela seksa i droga, kao i užasnog osjećaja krivice koji nastupa nakon otrežnjenja” izjavio je Salvat.

Pogledajte zvaničan video spot za pjesmu ”Paper moons”.

Gromee x Jesper Jenset – One Last Time 

Novu pjesmu ima poljski producent Gromee koji je napravi saradnju sa norveškim pjevačem Jesperom Jensetom. Njihov singl se zove “One Last Time”, a već je strimovan preko 15 miliona puta širom svijeta, dok na kanalu YT ima preko 20 miliona pregleda.

Autori pjesme su: Jesper Jenset, Jeffrey Goldford i Mike Willemsen, dok je pjesmu komponovao i producirao Gromee. Pogledajte zvaničan spot pjesme ”One Last Time”.

 

Izvor i foto: B92

Tekst objavila: Sanida Kajević