Aki Rahimovski: Muzika je moj život

Parni valjak broji četiri decenije na muzičkoj sceni. Vole ih širom regiona, a Aki Rahimovski, vokal u bendu, kaže da niko nije očekivao toliki uspjeh i opstanak.

“Niko nije razmišljao u tom pravcu. Hus (autor pjesaam i frontmen) i ja smo napravili Parni valjak. Počeo sam u grupi 202, koja se, nažalost, nakon tri mjeseca raspala. Onda smo odlučili da radimo jedan ozbiljniji projekt, pozvali smo basistu Zlatka Miksića Fumu, bubnjara Srećka Antoniolija i Juricu Pađena. To je bila prva postava našeg benda. Išli smo na turneju s YU grupom koja je slavila pet godina postojanja. Bili smo gosti na njihovom koncertu, sjećam se, bilo nam je nepojmljivo da je neko pet godina na sceni. Ta cifra nam se činila nemogućom, ali eto dogodilo se. Tek nakon deset godina bavljenja muzikom smo shvatili da je to to. Muzika je moj život”, kaže Aki koji Parni valjak naziva porodicom.

“Mi smo i jedna velika porodica, i tu ne mislim samo na bend, nego i logistiku, tehničare, svi su oni bili djeca kad su krenuli s nama, a sad su odrasli ljudi s porodicama. Mi smo porodica koja opslužuje jedno 40 ljudi. Opstanak je zahvaljujući dobrim pjesmama i Husovoj neiscrpnoj muzi, da je kao autor on sam neiscrpan. Na kraju, najbitnije je prijateljstvo koje nas drži sve ove godine, to jest da budemo dobro, da dajemo dobro i da se dobro zabavljamo i da zabavljamo publiku”, objašnjava pjevač.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković