Ukrajinci napravili klavir od dvadeset instrumenata(video)

Ukrajinski indi rok/elektro bend Brunettes Shoot Blondes, napravio je klavir od dvadeset muzičkih instrumentata.

Sve je započelo tako što je frontmen želio da njihovu novu pjesmu odsvira na nekom potpuno drugačijem instrumentu. Željeli su da iskoriste nešto što ne postoji, a što bi mogli sami da sastave.

Ideja je došla iz njegovog sjećanja na klavijature u kojima postoji dugmad za razne zvukove i efekte, kao sa drugih instrumenata. Zamislio je kako bi bilo to napraviti svojeručno, ali koristeći pravi pravcati klavir. Drugi instrumenti bili bi smješteni u njemu, tako da svaka dirka ima neku svrhu aktiviranja tih ostalih instrumenata. Pronašli su jedan stari klavir i postavili oglas da im trebaju stari instrumenti koji drugima nisu potrebni. Dobili su ih dvadeset i bacili se na posao.

Sve je podijeljeno u tri dijela u klaviru: lijeva strana obuhvata žičane instrumente, sredina je sam klavir, a desna je rezervisana za perkusije. Ipak nisu mogli sve sami da urade, tako da im je bila potrebna stručna pomoć, a cio proces od dobijanja ideje do ealizacije trajao je tri godine. Najteže je bilo na kraju, kada se činilo da nikada neće biti potpuno zadovoljni i da će projekat ostati nezavršen.

Ipak su uspjeli i snimili video tako da dva člana istovremeno sviraju ovaj neobični klavir. Pošto nemaju planove za nov materijal isključivo za ovaj klavir, riješili su da ga prodaju. Trenutna cena je 99.999 dolara, što je svakako garancija da će zainteresovani biti samo pravi kolekcionari i zaljubljenici u muziku.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković