Toni Cetinski nominovan za pet najprestižnijih muzičkih nagrada

Jedan od najvećih, najuspješnijih i najtraženijih muzičara, 2020. je započeo na fenomenalan način. Rijetki se muzičari mogu pohvaliti nominacijama za najuglednije regionalne muzičke nagrade, a Toniju Cetinskom, upravo je to pošlo za rukom.

Popis od pet prestižnih nominacija za nagrade, u svakom slučaju je impresivan, i potvrda je njegove tridesetogodišnje muzičke vrijednosti, ali i kontinuiranog rada.

Nakon što je prošle godine proglašen za najboljeg muškog izvođača, Toni je i ove nominovan za jednu od najprestižnijih regionalnih muzičkih nagrada Music Awards Ceremony. Nominaciju u kategoriji najboljeg koncerta, donijela mu je megapopularna turneja #samoljubav, koja je odavno prešla regionalne granice i postala svjetska. Glasanje je još uvijek u toku, a spektakularna dodjela održati će se 27.01. u Beogradu.

Pored MAC-a, Toni je nominovan i za medijsku nagradu Zlatni studio Jutarnjeg lista u kategoriji pjevača godine.

Za istu titulu, muzičara godine, nominiran je i od strane Večernjeg lista u prestižnom projektu Večernjakova ruža.

Hrvatsko diskografsko udruženje i RTL Televizija, nominovali su ga za muškog izvođača godine za nagradu Top.HR Music Awards. Riječ je o najemitovanijim izvođačima u 2019. godini, a Toni se našao u izabranom društvu pet najboljih.

Kraj mjeseca, donosi izbor za još jednu posebnu nagradu. 29.01. u zagrebačkoj City Plazi saznaćemo, koja je pjesma godine, u izboru Narodnog radija. Toni je u Danu najbolje domaće muzike, nominovan je prošlogodišnjim hitom ‘Čekam te’, koja dolazi sa njegovog aktuelnog, najprodavanijeg albuma ‘Kao u snu’.

“Veliko hvala svima koji ste mi, po ne znam koju godinu zaredom, dali čast da budem nominovan. U ovom poslu se i nakon trideset godina iskustva uvijek iznova veselim, kada kolege i publika iskažu svojim glasovima jasno mišljenje, kao i potvrdu svega što sam radio, radim i što ću raditi. Bez publike i saradnika ne bi bilo ni Tonija. Hvala vam još jednom. Vidimo se na mom najvećem slavlju. Veseli me što ću svojih trideset godina stvaranja i svoj rođendan proslaviti na najbolji mogući način, koncertom u Areni Zagreb 30.05.2020.”, poručio je Toni.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković