Poslije 10 godina pauze Ekstra Nena promovisala novi album

Pjevačica Snežana Berić, poznata kao Ekstra Nena, promovisala je u srijedu svoj 12. album “Marioneta” koji je, poslije desetogodišnje diskografske pauze, objavila u decembru za PGP RTS.

Predstavnica Jugoslavije na “Pjesmi Evrovizije” 1992. u Malmeu, sa numerom “Ljubim te pjesmama”, Nena se tokom karijere ogledala u mnogim žanrovima. Ostavila je trag i u svijetu glume, književnosti, ujedno je i profesor na Univerzitetu “Megatrend”.

“Pišući tekst za naslovnu pjesmu, smatrala sam da smo svi mi, na neki način, marionete u stvarnosti u kojoj živimo”, objašnjava Nena.

“Gledam, međutim, život sa pozitivnije strane, pa čak i to što smo marionete posmatram kao igru”.

Album je, kaže pevačica, komercijalniji u odnosu na njena prethodna izdanja.

“Sve pjesme je komponovao Ivan Akulov, Rus po rođenju koji ne živi ovdje. Radio je sa svojim timom muzičara sa Konzervatorijuma u Moskvi. Milena Ludajić je napisala bitne djelove nekih tekstova, a onda sam ja to malo “obojila”, da imaju svi srećan kraj. Smatram da naš život ne treba da prolazi u suzama. Može dopola, a poslije – uz malo smijeha”.

Nove pjesme, kaže, dolaze iz njenog srca.

“I Ivanova muzika, i Milenini i moji tekstovi idu iz dubine duše. Autobiografski su. Ovo je nešto kvalitetno. U eri svega što nas okružuje, mislim da je to jedan mali doprinos kulturi Srbije i Beograda. Da pokažemo da možemo i na ovaj način, i da ne potcjenjujemo više publiku”.

Berićeva je, nabrajajući saradnike, posebno istakla reditelja spotova i autora fotografija, Dejana Milićevića, koji je uzvratio lijepim riječima, ističući da je njegova afirmacija počela upravo 1992, kada je slikao Ekstra Nenu. Javno je prikazan i prvi spot s novog albuma, za numeru “U hladnoj vodi”

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković.