Rusi napravili robota sa likom Arnolda Švarcenegera(video)

Ruska robotska razvojna firma “Promobot”, kreirala je robota sa likom holivudskog glumca Arnolda Švarcenegera. Predstavljen na na koncenciji CES i nosi naziv “Android Robo-C”.

Ovo nije prvi put da se “Promobot” pojavljuje na ovoj konvenciji, ali su prvi put predstavili robota. “Robotski Arnold” je predstavljen kao antropomorfni kancelarijski pomoćnik čiji je posao da odgovara na pitanja korisnika. Ima mogućnost da se poveže se na smart home uređaje i pomaže ljudima da se povežu na druge pametne spravice.

Firma predviđa komercijalnu upotrebu ovog robota. Smatraju da bi odlično obavljao posao u hotelu kao recepcioner i kao radnik u muzeju.

Oleg Kivokurtsen, suosnivač Promobot razvojne firme je za Daily Mail rekao da njihov robot ne mora nositi lik akcione zvijezde i da može biti napravljen po željama kupca, s bilo kojom bojom kože, likom i facijalnim ekspresijama.

Tvorci “Android Robo-C” robota su imali i posebnu narudžbinu za čovjeka iz Indije. Taj je robot rađen po liku njegove preminule supruge. Kao da facijalne ekspresije nisu dovoljne, ovaj robot može imati karakter koji vama najviše odgovara.

Tvorci mašine nadaju se da će prodati oko 100 robota do sljedeće godine, što neće biti nimalo lak zadatak jer jedan košta 25.000 dolara.

Izvor: Cdm