Južni vjetar postaje serija

Film “Južni vjetar” dogodine stiže na Prvi program Radio-televizije Srbije u formi serije. Početak emitovanja zakazan je za kraj februara (nedeljom), a tačan datum još nije poznat. Novih deset epizoda nadovezaće se na četiri u kojima je sažet prvi dio filma, pa će televizijska publika neupućena u radnju ovog fantastičnog krimi-trilera s lakoćom moći da uhvati kopču sa likovima i zapletom.

Reditelj Miloš Avramović poručuje da je prezadovoljan završenim materijalom.

“Mada je snimanje trebalo da traje do kraja oktobra, kada je završen glavni dio posla, u novembru smo dosnimavali određene deonice u Italiji i Sloveniji. Sada smo u fazi postprodukcije i presrećni smo što se uskoro selimo na mali ekran”, kaže Avramović.

Očekivanja su velika, kako ekipe koja je realizovala ovaj projekat, tako i publike. Nije lako ponoviti ogroman uspjeh, ali naš sagovornik je uvjeren da će televizijski gledaoci reagovati na isti način kao i bioskopska publika.

“Serija će biti prava bomba! Nadam se da će gledanost biti velika, a od toga zavisi i koliko ćemo sezona snimiti. Spremni smo da pravimo i 20 ciklusa ako treba, jer zaista uživamo u svom poslu. Ova priča je izuzetno inspirativna za mene kao reditelja, slojevita je, interesantna i otvara prostor da se razrađuje na više nivoa – od produbljivanja radnje do zadiranja u psihologiju likova”, ističe Avramović.

Radnja serije počinje tamo gdje se prvi dio filma završava, odnosno prati život mladog kriminalca Petra Maraša iza rešetaka. A prava drama nastaje kada se glavni junak dočepa slobode. Priče iz podzemlja dočaraće velika glumačka ekipa na čelu sa Milošem Bikovićem, a čine je Miodrag Radonjić, Miloš Timotijević, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Nikola Pejaković, bugarski glumci Hristo Šopov i Aleksander Sano, zvijezda italijanske krimi-drame “Gomora” Salvatore Espozito i drugi.

Iako je bilo priče da će se ekipi pridružiti Žarko Laušević, glumac to neće biti u mogućnosti jer nije u Evropi.

Izvor: Cdm