Visoki standardi u Holivudu: Veličina bicepsa važnija od talenta

Holivud svakodnevno postavlja visoke ljestvice glumicama kada je u pitanju fizički izgled… Savršene proporcije tijela, lijep osmijeh i odlična fizička forma su prioriteti svih filmskih studija. Ipak, nisu samo glumice te koje moraju da se drže ovih visokih standarda. Muškarci u Holivudu su dostigli jedan poseban nivo samokažnjavanja da bi bili u top klasi svijeta sedme umjetnosti.

Primjer ovoga je glumac Dvejn Džonson i njegov film “Jumanji: Next Level”, koji je ovih dana na repertoaru bioskopa. Sam glumac u ovom filmu u nekoliko navrata govori ostatku glumačke ekipe da ga gledaju dok paradira sa velikim bicepsima. Biti mišićav i imati savršeno izvajano tijelo je bukvalno ono što se očekuje od muških glumaca ovih dana. Poznavaoci prilika u Holivudu kažu da su prethodnih godina mogli da se provuku sa nekoliko kilograma više, ali to sada više nije moguće, pa svi moraju proći fitnes testove.

Nedavno se glumac Henri Kavil, koji tumači lik Supermena i koji ima savršeno tijelo, požalio da je odbijen prije nekoliko godina na kastingu za ulogu novog Džejmsa Bonda.

Danijel Krejg, trenutni Džejms Bond, je priznao da je trenirao i po 12 časova dnevno da bi bio u savršenoj formi za posljednji film o tajnom agentu 007. Ono što je ovog glumca posebno iznerviralo je činjenica da je tijelo spremao za ekstremne scene, a u suštini tumači agenta koji je stalno u smokingu i koji često popije koju čašicu više.

Ovakve pripreme za uloge su postale toliko česte da jedan broj glumaca svoje tijelo podvrgava nevjerovatno teškim treninzima. Mark Volberg svoju dnevnu rutinu započinje u dva časa iza ponoći, a to uključuje dva i po sata treninga, a nakon toga boravak u ledenoj komori gdje oporavlja mišiće. Kao i Džonson, i ovaj glumac svakodnevno postavlja snimke svojih treninga na društvene mreže, gdje uživo demonstrira zahtjevne vježbe.

Njihove opasno teške rutine su naišle na prepoznavanje pojedinih brendova pa je tako izašao i video sa vježbama pod nazivom “Jumanji trening”, gdje Dvejn Džonson pokazuje vježbe, a glavni sponzor ovog ostvarenja je brend sportske opreme “Under Armour”, za koji Džonson već godinama snima reklame.

Filmska i fitnes industrija su pronašle sinergiju. Magazini poput “Men’s Health” ili “Men’s Fitness” postali su dio promotivne strategije filmova.

Sajtovi kao što je “Jacked Gorilla” nude svojim korisnicima da pogledaju brojne rutine u treningu od glumaca kao što su Zek Efron, Džoš Brolin, Tom Hardi, pa čak i Kevina Harta, koji zajedno sa Džonsonom glumi u novom “Jumanji” filmu.

Ovaj glumac, koji na prvi pogled uopšte ne izgleda kao osoba koja redovno trenira, je navodno svako jutro u pet časova u teretani.

Da li je ovaj sistem za pohvalu ili nije – kritičari još raspravljaju, međutim već sada veliki broj njih izražava zabrinutost jer filmski studiji glumce biraju po veličini bicepsa, a ne po umijeću u glumi.

Izvor: Cdm