Nakon šest godina pauze Alanis Moriset objavila novu pjesmu(video)

Nakon šest godina pauze od muzičke karijere, Alanis Moriset je objavila novu pjesmu pod nazivom “Reasons I Drink”, ujedno najavivši novi album i turneju.

Njen 9. studijski album će se zvati “Such Pretty Forks in the Road”, a slušaocima će biti dostupan od 1. maja sljedeće godine. Krajem oktobra prošle godine, izjavila je na društvenim mrežama da je napisala 23 pjesme. Njeni obožavaoci željno iščekuju cio paket, koji će ujedno obilježiti i 25 godina njene karijere.

Alanis se proslavila 90-ih, kad je cio svijet pjevao uz njene, tad revolucionarne, You Oughta Know, Hand In My Pocket, Head Over Feet, Thank U, Ironic, Hands Clean i mnoge druge.

Alanis je potvrdila da će 2020. krenuti na svjetsku turneju povodom 25. godišnjice izlaska albuma „Jagged Little Pill“. Kanadska kantautorka najavljuje da će nastupati, kao i nekada, sa Liz Phair i grupom Garbage.

Prva turneja posvećena albumu Alanis Moriset „Jagged Little Pill“ održana je 1998. godine, tri godine nakon objavljivanja izdanja sa hitovima Ironic, You Oughta Know, Hand in My Pocket, Head over Feet.

Izvor: Cdm