Ponovo su zajedno: Pussycat dolls se spremaju za veliki povratak

Nikol Šercinger, Kimberli Vajat, Ešli Roberts, Karmit Bačar i Džesika Suta, članice nekada veoma popularne grupe Pussycat Dolls, vratile su se na scenu. Atraktivne pjevačice i plesačice najavile su turneju koja će biti organizovana narendne godine u aprilu.

“Ponovo smo se okupile prije dva dana. Odmah smo počele da igramo, vratila su nam se sjećanja”, rekla je Ešli za MTV.

“Sazrele smo. Stekle smo životo iskustvo”, rekla je ona.

Džesika je kazala da su tek sada odlučile da se okupe jer su osjetile da je pravo vrijeme za to, a imaju i “nedovršena posla”.

Kim je dobila dijete prije skoro dva mjeseca, i već živi “dvostruki život” majke troje djece i pop zvijezde koja odlazi na plesne probe sa koleginicama. Kaže da je ponosna što ovo iskustvo može da podijeli sa svojim nasljednicima koje je rodila za proteklih deset godina, i porodicom.

Svoj prvi povratnički nastup imaće na finalnoj večeri britanskog šou programa X Factor. Djevojke kažu da će publika vidjeti stare koreografije i neke nove momente u njihovom šouu.

Spremile su iznenađenja, ali i nove pjesme.

Mediji su ranije navodili da članice PCD-a nisu bile u dobrim odnosima, te da su pojedine članice bile ljubomorne na Nikol koja je bila glavni vokal, a i najveća zvijezda. Nakon razlaza, jedino je Nikol uspjela da napravi uspješnu svjetsku solo karijeru, ali nije bila ni približno uspješna kao kada je pjevala u grupi.

Melodi Tornotn neće biti na povratničkoj turneji. Pjevačica koja je sa grupom snimila dva albuma, u januaru je izjavila da nikada nije uspjela da postane glavni vokal jer su menadžeri tu ulogu stalno dodjeljivali Nikol. Melodi je željela da pokaže svoje pjevačko umijeće jer je tu najjača i istakla kako nije plesačica te da je vrlo loša u tome. Njoj se nije dopadalo kada je neko oslovi sa “plesačica” jer je pjevačica.

Kazala je i kako nije ista osoba danas kao prije deset godina kada je imala 24 i pjevala u bendu, a ponovno okupljanje sa koleginicama opisala je kao “noćna mora”.

PCD djevojke razišle su se prije deset godina, a spadaju u najpopularnije ženske grupe u istoriji pop muzike.

Izvor: Cdm