Petar Strugar postao reditelj

Iako je učestvovao u pozajmljivanju glasova animiranim junacima, glumac Petar Strugar prvi put se našao u ulozi reditelja i to zanimljive animacije “Preprušeni špijuni” o neobičnom špijunu koji je igrom slučaja pretvoren u goluba.

“Sve mi je to bilo jako zabavno, više sam se postavio u ulogu kolege koji sugeriše svojim partnerima na sceni i jednostavno me je tako povukla situacija. U svakom slučaju sjajno sam se proveo”, rekao je on.

Super špijun Lens Sterling (Marko Marković) i naučnik Volter Beket (Vasa Prvulović)su potpune suprotnosti. Lens je prefinjen, ljubazan, uglađen. Volter…nije.

Ali on taj nedostatak socijalnih vještina nadoknađuje svojom genijalnošću i inovacijama, stvarajući sjajne gedžete koje Lens koristi u njegovim epskim misijama. Ali kada se desi neočekivani obrt, Volter i Lens iznenada dolaze u situaciju da moraju da se oslone jedan na drugog na potpuno novi način. Ukoliko ovaj čudan tandem ne nauči da funkcioniše kao tim, cio svijet će biti u opasnosti.

“Ukratko riječ je o prijateljstvu između mladog štrebera i svjetski pozntog špijuna. Ono što će mladima biti zanimljivo u ovom crtaću je definitivno humor. Smješnih situacija, duhovitih dosetki i vrtoglave akcije ne fali. Lično sam se jako radovao dok sam gledo ovaj film,“ rekao je Petar.

Glumac Marko Marković poznat po ulogama u dječijim predstavama pozajmio je glas glavnom liku filma – Lensu, koga, u američkoj verziji, igra holivudski glumac Vil Smit.

“Vil Smit je odlično oživio agenta, on je već imao iskustva igrajući uloge takvih likova, ima mnogo komedija iza sebe, ali vjerujem da smo mi (ekipa: reditelj Petar Strugar, snimatelj Mile Novković i ja), taj njegov mangupski stil i šmek uspješno ’’posrbili’’ i da će klinci, a i oni mladi u srcu uživati u ’’našoj verziji’’.”

Uloga mame Vendi pripala je glumici Dragani Mićalović kojoj je ovo prvo učešće u sinhronizaciji: „Uvijek me je zanimala kako to izgleda iako sam slušala od drugih kolega. Znala sam da nije lako, zapravo dok se ne uđe u cio taj fazon. Za glumce je ovo veliko iskustvo. To je to što mi imamo na Akademiji, glumu pred mikrofonom, iako više za radio drame ovo je sličan izazov”.

Izvor: Cdm