Elton Džon: Rimejk Kralja lavova je veliko razočaranje

Muzičar Elton Džon koji je komponovao pjesme za originalnu verziju Diznijevog crtaća “Kralj lavova”, nazvao je rimejk tog animiranog filma “velikim razočaranjem”.

Elton Džon je za potrebe nove verzije “Kralja lavova”, kojoj fotorealistična animacija daje izgled igranog filma, bio uključen u adaptaciju hit pjesama koje je napisao za klasik iz 1994. godine, poput “Circle Of Life” ili “Hakuna Matata”, ali je ostao razočaran krajnjim rezultatom.

“Muzika je imala toliko značajnu ulogu u originalu, dok u ovom filmu nema isti efekat. Magija i radost su se izgubili”, izjavio je muzičar za britansko izdanje magazina GQ, a prenosi NME.

Osvrnuo se i na loš komercijalni rezultat saundtreka (albuma sa muzikom iz filma).

“Saundtrek nije ni približno ponovio uspjeh na top listama od prije 25 godina kad je bio najprodavaniji album godine. Novi saundtrek je tako brzo ispao sa top lista, uprkos velikom uspjehu filma na bioskopskim blagajnama”, podsjetio je muzičar i dodao da mu je bar drago da brodvejski mjuzikl i dalje održava pravi duh “Kralja lavova”.

Saundtrek za novu verziju “Kralja lavova” producirao je Farel Vilijams, a pjesme, između ostalih, izvode i muzičke zvijezde Bijonse i Donald Glover (Childish Gambino), koje su pozajmile glasove glavnim junacima.

Izvor: Cdm