Nova serija po istinitom događaju, glavnu rolu igra Erik iz Veselih sedamdesetih

Nakon “Černobilja”, TV serije rađene po istinitom događaju tj. eksploziji u nuklearnoj erektrani u Ukrajini, snimljena je još jedna TV drama zasnovana na događaju koji je uzdrmao svijet. Riječ je o seriji “Vruća zona” koja donosi istinitu priču o pojavi ebole na afričkom tlu, kao i nešto kasnijem incidentu koji je prodrmao američku populaciju. Bazira se na istoimenom bestseleru Ričarda Prestona.

Glavnu ulogu igraće Tofer Grejs kojeg pamtimo po ulozi Erika Formana u sitkomu “Vesele sedamdesete”. Tofer će igrati doktora Petera Jahrlinga, sarkastičnog i samopouzdanog virologa čiji je svijet prodrman činjenicom da Ebola više nije tako daleko od kuće. Dok napetost raste, prisiljen je da se suoči sa svojim unutrašnjim demonima, koji stvaraju sve veći razdor između njega i ljubavi njegovog života.

Glmačku ekipu čine i Julijana Margulies, Liam Kunigam, Noa Emerič, Grejs Gamer i brojni drugi.

Serija se prikazuje Nacionalnoj geografiji.

“Pročitao sam knjigu „Vruća zona“ 90-ih, mislim da sam tada bio u osmom razredu. To je jedna od onih knjiga koje ne želite da završite. Na kraju bih čitao samo po jednu stranicu svake večeri jer me toliko fascinirala. Istovremeno, nisam mogao da vjerujem da se temelji na stvarnim događajima. Ta knjiga nije bila poput trilera. U to vrijeme bilo je mnogo hitova – trilera, koji su bili čista fantazija ili su pričali priče o dinosaurima ili nečemu sličnome. Ipak, ovo se stvarno dogodilo i ta činjenica me i dalje fascinira”, rekao je Tofer.

Inače, termin “hot zone” ili “vruća zona” odnosi se na mjesto na kojem se proučavaju uzročnici bioloških opasnosti kao što su ebola, AIDS i slične smrtonosne bolesti.

Serija započinje u Keniji, 1980. Tamošnji doktor tokom rutinskog pregleda pacijenta susreće se s njemu nepoznatim simptomima bolesti koja će uskoro zaprijetiti cijelom čovječanstvu.

Izvor: Cdm