Doris Dragović: Odavno ne znam gdje se razdvajamo Marija Magdalena i ja(video)

“Marija Magdalena” je naslov jedne od najpopularnijih pop pjesama postjugoslovenske muzičke scene. Doris Dragović izvela ju je predstavljajući Hrvatsku na Evroviziji 1999. godine. Osvojila je četvrto mjesto, bila diskvalifikovana, ali je pjesma ostala “u narodu”. Mnogima je upravo taj hit prvi kojeg se sjete kada neko pomene slavnu Splićanku.

“Svi odlasci na Evroviziju imaju svoje protokole obveze, ponašanja, rasporede… Meni kao da nisu ni bili potrebni. Ja sam sama sebi podigla ljestvicu visoko, visoko. Živjela sam ‘Mariju Magdalenu’! Naravno da me obilježila! Nosim je u sebi i odavno ne znam gdje se odvajamo. Njenu poruku ne mogu ispričati jedino otpjevati”, ispričala je Doris.

Prije nastupa u Tel Avivu, 1986. je pjevala “Željo moja” kao predstavnica Jugoslavije na Evroviziji. I ta pjesma je preživjela vrijeme pa je ljudi i danas slušaju.

Tu su i “Ti”, “Moram”, “Ide petak”, “Ne sudi mi pogledom”, “Šakom o stol” i mnogi drugi hitovi. Doris priznaje da ju je muzika odvojila od studija sociologije te da nije slutila uspjeh.

“Ako u ovaj posao krenete s predumišljajem, već u startu osuđeni ste na gubitak. Pokušala sam malo iz šale, a više iz ljubavi, a onda sam shvatila da mi pjevanje znači više od fakulteta sociologije”, objašnjava pjevačica.

Izvor: Cdm