Mirjana Karanović: Ne radim ja tezgu, već ozbiljan komad

U okviru smotre umjetnosti Mermer i zvuci u Aranđelovcu trebalo je da se odigra predstava “Balava”, u kojoj jednu od glavnih uloga tumači Mirjana Karanović, međutim, umjesto toga, nastao je pravi skandal.

Kako je rekao Goran Braunović, koji se baš u tom trenutku tamo zadesio, glumica se ponašala neprimjereno i agresivno jer joj nisu obezbijedili uslove koje je zahtijevala.

“S obzirom na to da radim u starom pogonu “Knjaz Miloš”, bio sam tada na parkingu u blizini Otvorene scene, gdje je trebalo da se održi predstava. Imali smo rezervisano nekoliko mjesta na kojima su stajale palete. Kada sam upitao ko je parkirao svoja auta i pomjerio ih, pojavila se Mirjana Karanović. Ona je odmah počela da urla, psuje i baca palete.

Bio sam veoma iznenađen takvim nedoličnim ponašanjem glumice njenog renomea. Koliko sam shvatio, u tom trenutku ona je bijesno odlazila iz Aranđelovca jer nije dobila uslove koje je očekivala. Nije birala riječi kada je psovala i ljude u ovom gradu, i organizaciju, i sam grad. Urlala je: “Neću ja da glumim u nekoj šumi bez svijetla, ovo je vukojebina”, priča Braunović i dodaje da mu je bijesna glumica prijetila i ministrom policije ako joj nešto kaže.

“Strašno mi je da glumica daje tako loš primjer. Bilo je okolo i male djece i roditelja, a ona se ponašala bahato. Ne znam zašto joj se toliko nije dopala scena, pa na njoj su tolika velika imena tradicionalno dolazila. Sjećam se i velikog Nebojše Glogovca. Kako njima nije smetalo, a njoj toliko ne valja”, zaključio je.

Novinari Kurira su pozvali i Mirjanu Karanović kako bi čuli i njenu stranu.

“Kada smo došli tamo, organizatora nije bilo. Nikoga nije bilo. Rečeno nam je da žena koja je trebalo da nas sačeka pere kosu. Kada smo prišli bini, obavijestili su nas da nisu obezbijedili nijedan reflektor. Naša predstava nije tezga. Mi nismo došli tamo da igramo, pokupimo pare i odemo. Došli smo da igramo ozbiljan komad.

Pritom, to možete da saznate i od Hartefakta. Imali smo cjelokupnu prepisku da li su u stanju da nam obezbijede uslove za igranje predstave. Rekli su da jesu. Da je sve sređeno. Da li je tehnička lista ispunjena, kažu jeste. Ničega nije bilo. Toliko truda cijele ekipe da predstava izgleda kako treba i da ima smisla, a oni ne mogu da nam obezbijede osnovne uslove”, priča Karanovićeva i dodaje:

“Ja ne mogu tako više. Imam mnogo godina iskustva iza sebe i nalazim se na tom mjestu na kom se nalazim baš zato što imam kriterijume i očekujem da se to poštuje. Publici ću da dam sve, svoj maksimum, ali moraju da se obezbijede uslovi.

Jesam urlala, priznajem, ali toliko sam bila uznemirena. Publici u Aranđelovcu ćemo odigrati predstavu, ona je sada otkazana ne našom greškom, nego greškom organizatora. Mi ćemo odigrati u sali u pozorištu

sa reflektorima i pravim uslovima. Kako da čovjek ne bude ljut kad im sve pružiš, a ne dobiješ ni najosnovnije zauzvrat”, zaključuje glumica.

Fond Hartefakt poslao je saopštenje povodom otkazivanja predstave:

“Izvođenje je otkazano odlukom produkcije, dva sata prije početka predstave, jer domaćini nisu obezbijedili minimum uslova za igranje predstave. Apsolutno je netačno da je glumica Mirjana Karanović otkazala igranje, a još manje je tačno da je riječ o “hirovitom” činu ili da se nekome nije dopao Aranđelovac ili konkretna manifestacija Mermer i zvuci, ili sam aranđelovački park.

Do posljednjeg trenutka, uprkos svemu, pokušavali smo da obezbijedimo minimum uslova ličnim angažmanom naše organizatorke. Vrhunac neprofesionalnog i nesposobnog ponašanja ogledao se u nizu prijetnji, opravdanja i napada na članove našeg tima”, napisali su između ostalog iz Hartefakta.

Izvor: Cdm