Milić Vukašinović i Hanka Paldum sarađuju nakon četiri decenije(video)

“Doktor za rokenrol”, kako su svojevremeno zvali Milića Vukašinovića, ponovo sarađuje sa pjevačicom narodne muzike Hankom Paldum. Roker koji je Hanki pisao pjesme “Voljela sam, voljela”, “Ja te volim” (poznata i kao “Tražio si sve”), “Bolno srce”, udružio se sa nekadašnjom saradnicom i nakon skoro četiri decenije nastala je pjesma “Jedina si, jedina”.

“Mi se družimo, iako nismo sarađivali često smo se viđali. Kako da opišem, to je sve izgledalo kao da smo se vratili u 1978. godinu. Jednostavno, samo smo nastavili tamo gdje smo stali. Meni se činilo da se ta 1978. godina ponavlja”, kaže Milić o novoj saradnji sa Hankom.

“Sa prijateljem se ne vidiš pet godina, a kad se sretnete kao da ste se juče rastali. Kada treba pomoć prijatelju, onda u tri sata ujutro ste tu za njega ili kad god vas zatreba. To je nešto što traje”, dodaje on i ističe da se Hanka i on nisu promijenili.

“Hanka i ja smo ostali isti, i naš odnos se nije mijenjao. Ja i ona se ne složimo oko nekih pjesma i onoga što pjeva. Ja imam neko drugo mišljenje šta treba da pjeva, ali to je čisti profesionalizam i nas dvoje imamo takav odnos već godinama”.

“Jedna si, jedina” posvećena je Hankinoj domovini, Bosni i Hercegovini.

“Mnogi su dugo očekivali našu ponovnu saradnju, ali kako se kaže, Ne može prije zore svanuti. Dok dragi Bog ne da tu nit koja će spojiti, a to je dobra pjesma, mogli smo samo da maštamo i sanjamo ona nekadašnja dobra vremena, kada smo cijelu bivšu Jugoslaviju osvojili pjesmama Milića Vukašinovića”, iskrena je kraljica sevdaha.

Ističe da se pjesma desila nakon toliko godina od njihove posljednje saradnje, ali da nije mogla biti bolja.

“Posebno u ovo vrijeme, sada, kada nam Bosnu čerupaju, kada nam državu žele uništiti i negirati, bore se zaista da je unište. Ova pjesma je došla kao melem na ranu. Naše je da koliko možemo djelujemo i da dajemo od sebe svoj doprinos. Ako to ne dođe do pomućenih umova, nažalost, onda barem nas ispunjava i zadovoljava. Mi smo srećni kad znamo šta želimo i hoćemo.  Stremimo da svojim djelovanjem učinimo svoje okruženje ljepšim. Desiće se šta se desi. Kada bismo svi pojedinačno bili opštekorisni, onda bismo sigurno i došli na viši nivo, jer je manjina ta koja pokušava loše stvari. Ali, nažalost, većina je ta koja je ućutala”, zaključuje Paldum u razgovoru za Avaz.

Izvor: Cdm