Anđelina Džoli: Svijetu su potrebne opake žene

Anđelina Džoli, nakon duže medijske pauze, dala je intervju za magazin Elle i sa javnošću podijelila zanimljive stavove koje ima kada je riječ o vaspitanju djece i položaju žena u svijetu.

“Često govorim svojim ćerkama da razvijaju svoj um i da je to najvažnije što mogu da urade za sebe. Ništa nije privlačnije od nezavisne žene koja ima svoj stav”, kaže glumica ponosna na svoje sinove jer poštuju svoje sestre.

“Opake žene su one koje su umorne od nepravde. To su žene koje odbijaju da prate pravila u koja ne vjeruju i kao takve su najbolje za sebe i svoje porodice. Žene koje ne odustaju od svog glasa i prava, čak i kada rizikuju život ili da budu zatvorene, ili odbačene od strane svojih porodica i društva. Ako sve to znači biti opak, onda svijetu treba više takvih žena”, cijeni Anđelina.

“Ne bude se žene svako jutro sa željom za borbu. Želimo da budemo u stanju da budemo blage i njegovane, graciozne i voljene. Nisu svi rođeni da se bore. I nemamo magične moći. Ono što imamo je mogućnost da podržimo jedne druge i radimo s mnogo sjajnih muškaraca koji vrednuju i poštuju žene kao one koje su im jednake”, naglasila je holivudska zvijezda.

Osvrnula se i na period kada se družila sa izbjeglicama u Sijera Leoneu tokom građanskog rata.

“Prvi put sam vidjela kakav nivo nasilja postoji”, rekla je Anđelina.

Izvor: Cdm