Robovi smo trpanja u nacionalne torove

Sarajevo je oduvijek bilo centar dobre muzike, posebno rokenrola. To je, čini se, s godinama zapostavljeno, ali novi muzički festival „Live Stage“, koji će biti održan krajem jula, za cilj ima vraćanje starog sjaja bh. prijestonici.

Za dobar provod, između ostalih, pobrinuće se i Mile Kekin, koji će sa svojim „Hladnim pivom“ nastupiti 27. jula.

“Sarajevu ne treba „Hladno pivo“ da mu vrati rokenrol sjaj. Taj grad je proizveo mnogo rok bendova i ima dovoljno roka. „Hladno pivo“ je tradicionalno u bh. prijestonici, imamo fanove koje obilazimo već decenijama. Barem jednom godišnje tu smo da podsjetimo ljude na neku priču i istoriju. Sarajevo ima svoju rok scenu koja je značajna u cijelom regionu”, kaže Kekin, frontmen popularnog hrvatskog benda.

Ističe da glavni grad BiH mnogo voli i cijeni. Upravo u Sarajevu nedavno je promovisao svoj solistički album „Kuća bez krova“ na kojem se nalazi i duet „Atlantida“ s Bajagom. Kekin kaže kako ta pjesma neće biti izvedena na „Live Stageu“ jer ipak dolazi sa svojim momcima iz benda.

“Atlantida je pjesma za sve one koji pripadaju racionalnoj manjini. Već decenijama smo robovi trpanja u nacionalne torove. A upravo tom pjesmom htio sam naglasiti da, osim nacionalnog, ljudsko biće odlikuje i racionalno. Važno je sačuvati zdrav razum. Jer ove političke elite non-stop raspiruju iracionalnost kako bi oni mogli racionalno ostati na vlasti. Vrlo je važno ljude posjetiti da ne razmišljaju samo srcem nego i mozgom konačno. To je slično, ako ne i isto, u svim ovim našim državama. Postali smo baš zatočenici raznoraznih organizacija koje se nazivaju strankama”, zaključuje Kekin.

Izvor: Cdm