Džoker će biti zabranjen za mlađe tinejdžere

Novi film o jednom od najpopularnijih negativaca trebalo bi da nosi oznaku “R”, što za tržište Sjeverne Amerike znači da je namijenjen za publiku stariju od 17 godina. Detalj je otkrio reditelj Tod Filips na svom Instagramu uz objavu nove slike Džokera, kojeg će glumiti Hoakin Finiks.

Džoker u bioskope stiže 4. oktobra i čini se kako bi u filmu mogla biti prikazana sva ludost jednog od najvećih Betmenovih neprijatelja. Iako je teško očekivati da će bilo ko nadmašiti Hita Ledžera i njegovu ulogu u Vitezu Tame, same riječi reditelja Filipsa kako je radio film bez restrikcija mogle bi značiti da nas očekuje prava poslastica. Filmovi o superherojima često ciljaju na širu publiku, pa i onu mlađu, ali Dedpul i Logan, koji su dobili istu oznaku, ostvarili su sjajne rezultate.

Iako MPAA još nije zvanično ocijenio film, čini se kako je Filips poprilično uvjeren da će se to dogoditi:

“Nosiće oznaku R. Dobio sam puno pitanja u vezi toga. Pretpostavio sam da ljudi već znaju”, napisao je u komentar objave nove slike iz filma.

Džoker je psihološki triler koji će biti izuzet iz DC svijeta. U njemu ćemo uz Hoakina Finiksa još vidjeti i Roberta De Nira, Marka Marona, i mnoge druge.

Izvor: CdM