Čola: Nikada nisam jurio za novcem

Karijera Zdravka Čolića traje već četrdeset godina. Pjevač iz Sarajeva važi za najveću zvijezdu u regionu, a i danas nakon višedecenijskog prisustva na sceni, niže uspjehe i puni dvorane.

Pored hitova, glasa, nevjerovatne harizme, Čola je poznat po tome što se u intervuima nikada ne hvali koliko zarađuje.

“Nikada nisam trčao za novcem, niti sam težio tome da snimam pjesme samo da zaradim na brzinu. Apsolutno mi je bilo nebitno koliko ću zaraditi od prodaje albuma, koncerta. Time su se bavili ljudi oko mene. Tako sam odgojen. Diplomirao sam ekonomiju, ali nisam nikada to primjenjivao u svojoj praksi”, priča legenda jugoslovenske pop muzike.

Odrastao je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine gdje su, kako kaže, pare bile nevažan faktor za sreću.

“Ja sam odrastao u Sarajevu, u jednoj sredini gdje je raja bila na prvom mjestu. Još uvijek pamtim kad mi je Davorin Popović došao na odbranu diplomskog rada i donio hljeb. Rekao mi je – mali sad imaš hljeb u rukama. To je bila sjajna šala. Živjeli smo tako da kad ima ima, kad nema naći ćemo nekoga da odemo na sarmu, mezu, pa onda opet kad naiđe period da ste pri parama častite. Cijeniti što su prijatelji bili uz vas. Navikao sam i danas da radim na taj način, kad novca ima dobro, ali kad nema ne brinem previše. Taj nonšalantni odnos možda nije dobar, ali je meni bio jedini način na koji sam funkcionisao u poslu. Jedno vrijeme sam počeo svoj privatni biznis u Zagrebu, pa sam radio nešto vezano za telefoniju. Shvatio sam da to nije za mene baš zbog toga što nisam išao na varijantu da na brzinu zaradim”, ispričao je Čola gostujući u emisiji “Portret” na kanalu CMC.

Izvor: Cdm