Hitovi Britni Spirs na Brodveju

Pjesme pop pjevačice Britni Spirs, pretočene su u mjuzikl koji će biti igran na Brodveju ove jeseni, prenose američki mediji.

“Once Upon A One More Time”, kako glasi naziv mjuzikla, neće opisivati život globalne pop zvijezde, već priča priču o klasičnim ženskim likovima iz bajki koje su okupljene u knjiški klub.

Taj klub okuplja, između ostalih, Snežanu, Pepeljugu i Uspavanu ljepoticu, koje ne znaju što će sa sobom kada pročitaju sve bajke braće Grim, jedini dostupni materijal za čitanje.

Potom se obrate svojoj kumi vili koja im potom donosi klasik feminističke literature ‘The Feminine Mystique’ koji će im zauvijek promijeniti živote.

Džon Hartmer, koji je napisao mjuzikl, pojasnio je radnju:

“Ove su žene bile u hermetički zatvorenom svijetu i onda se upoznaju s modernim idejama, feminizmom drugog i trećeg talasa, istražuju prenošenje bajki i priča i stvaranje društvenih normi. Jako je zabavno i smiješno”.

Britni je oduševljena idejom da njeni hitovu budu dio mjzikla koji će biti igran na Brodveju.

“Toliko sam uzbuđena zbog mjuzikla s mojim pjesmama, posebno zbog toga što se odvija u magičnom svijetu s likovima s kojima sam odrasla i koje obožavam. Ovo je ostvarenje sna”, izjavila je pop princeza.

Britni je prisustvovala jednoj probi mjuikla, a Nw York Times prenosi da će u repertoar ‘Once Upon A One More Time’ biti uključene 23 hita slavne pop zvijezde.

Mjuzikl će na jesen biti premijerno izveden u Čikagu, a početkom 2020. se seli u Njujork.

Podsjetimo, Britni se na neko vrijeme povukla sa scene i otkazala nastupe kako bi bila uz bolesnog oca Džejmija.

Izvor: Cdm