Sergej Ćetković o dvije decenije karijere i braka: Sve treba dijeliti sa voljenom osobom

Crnogorski kantautor Sergej Ćetković, ove godine obilježava dvije decenije karijere, i proslavlja dvadeset godina srećnog braka sa Kristinom.

“Ne znam ni sam koji je recept za to… Poenta je da imaš puno sreće u životu i da nađeš pravu osobu sa kojom ćeš da dijeliš i dobro i zlo – i da to traje. Najvažnije je da čovjek nije sam. Ni kad je tužan ni kad je srećan. Treba sve dijeliti sa onim koga voliš”, smatra popularni Podgoričanin.

                                                                                 Foto: Cdm

Sergej želi da proslavi dvadeset godina na muzičkoj sceni tako što će obradovati publiku novim pjesmama.

“Želje su tu da se ostvare. Mnogo toga je u planu, ja uvijek pravim plan, uvijek zadam sebi nešto za neki naredni period, mada ne postavljam tačne rokove. Prošle godine sam dosta toga uradio – neka se makar dio ove kreativne atmosfere prenese i na 2019. i biću zadovoljan. Spremam mnogo lijepih stvari, novih dueta, novi CD bi možda trebalo da uradim, prošlo je četiri godine… Red je da se predstavim sa nečim novim i interesantnim i da se polako spremim da proslavim 20 godina karijere”, kaže on.

O vaspitanju djece kao i vrijednostima kojima ih on i njegova supriga uče, takođe je iskreno i otvoreno pričao…

“Pokušavam malo i da budem strog. Shvatio sam da, kad dobiješ djecu, htio ne htio, pretvoriš se malo u svoje roditelje. Sve što im govoriš shvatiš da si već čuo od svojih roditelja, ali moraš to da radiš, jer brineš. Pokušavam ja da budem strog, ali nikako mi to ne polazi za rukom”, ističe Sergej i dodaje.

“Želja je da naučimo klince nekim stvarima koje su jako bitne, a zaboravljene, kojima se u današnje vrijeme pridaje najmanje važnosti, a to je prije svega porodica, zajedništvo… Htjeli smo da kroz ovaj kompletan rad i pomognemo nekome kome je to najpotrebnije. Mene je cijela priča oko slikovnice veoma dotakla i probudila novu stranu kreativnosti, vezano za sam crtani film, kada sam došao na ideju da oživim ta dva lika iz slikovnice, koji su bazirani na našim ćerkama Loli i Mili. I, evo, već slavimo godinu dana Lole i Mile sa preko 20 epizoda crtanih filmova i mnogo dječijih pjesmica koje su meni jako drage, a kojih na tržištu nema. Mene dječije pjesme uvijek vrate u dane kada sam bio dijete. Baš sam nedavno bio na proslavi 50 godina rada čuvenog kompozitora gospodina Radoslava Graića, koji je napisao divne dječije pesme, među kojima su “Lako je prutu da se sokoli”, “Vuče, vuče, bubo lenja” i još mnogo, mnogo toga… Pa ja sam odrastao na tim pjesmama. I dok sam sjedio sa gospodinom Graićem, sa Ljubivojem Ršumovićem, Minjom Subotom, ljudima koji su mi dali toliko toga lijepog dok sam bio mali, osjećao sam da se sa svoje 43 godine vraćam na nekih svojih šest-sedam godina. Kao da sam sa njima u društvu opet postao dijete. Stvarno imam ogromnu zahvalnost za taj njihov legat. E, uz Milu i Lolu, ponovo sam im se približio i nastavio da radim nešto slično tome, jer našoj djeci fali takav sadržaj i baš sam srećan kad vidim da sam uradio nešto za njih”.

Izvor: Cdm