Zoran Pajić: Šetaću pse i unuke jer se od glume ne može živjeti

Glumac Zoran Pajić igrao je sa holivudskim zvezdama poput Rejfa Fajnsa, Džesike Lang i Džerarda Batlera, a gledali smo ga i u serijama: “Jelena”, “Bela lađa”, “Ponos Ratkajevih”, “Jesen stiže, Dunjo moja”. Ipak, uloga koja mu je donijela ogromnu popularnost je Nikola Isidorović u telenoveli “Istine i laži”, reditelja Mihaila Vukobratovića i scenariste Milana Konjevića.

Crnogorska publika će avanture zgodnog Isidorovića gledati uskoro, u trećem nastavku serije Treći od 21.00, radnim danima, na Prvoj. Pajić ne krije da mu slava prija.

“To je onaj osećaj kada ti mama kaže: “Rekla mi komšinica da te je gledala”, kroz osmijeh objašnjava Pajić, koji veruje da role dolaze onda kada je umjetnik spreman za njih:

“Da sam ovu ulogu dobio prije nekoliko godina, možda se ne bih snašao. Drugačije se plače i smije pred kamerama i u pozorištu. Prošao sam škole sa sjajnim glumcima, gledao kako Džesika Lang čim čuje “akcija” tačno zna koja kamera je snima, odakle ide svijetlo i kako treba da se okrene”.

U telenovelama ima mnogo ljubavnih scena. Kako ste se snašli u njima?

“Tu mi odlično ide, prošao sam sve: znam kako treba da se svađamo, volimo, ljubimo, ali i kako da čeznem i patim. Teško je stvoriti tu energiju s koleginicom, a da nam publika vjeruje. Jana Milić Ilić je fantastična glumica koju sam upoznao na snimanju, ali čim smo se pogledali, nešto je “kliknulo”. Gledaoci su mislili da smo i privatno par, pa su se razočarali kada su saznali da smo divni prijatelji”

Mnoge gledateljke poželjele su partnera, sina, zeta, brata ili druga poput Nikole. Zbog čega?

“Zato što će on sve uraditi za svoju ljubav, ženu, porodicu, sina. Nekoliko puta je plakao, ne stidi se emocija, nije mu bitna karijera, već sreća ljudi koje voli”.

Da li će biti prepreka na putu ka braku sa Marinom?

“Hoće, ne samo zbog fatalne zavodnice Une Radović, već i zbog inspektora Gvozdenovića. Marina će tražiti kod Marka ono što nema kod Nikole, jer kada smo u vezi, naročito dužoj, kod druge osobe tražimo ono što nemamo kod one sa kojom smo”.

Kada ste poželjeli da se bavite ovim pozivom?

“Tetka, koja mi je kupila prvu kameru, odvela me je u pozorište kada sam imao osam godina, a sa 14 sam gledao Predraga Ejdusa u predstavi “Lolita” i bio opčinjen njime. Razmišljao sam kako bi bilo kada bih se jednog dana našao na sceni s njim. Poslije nekoliko godina, Ejdus me je primio na klasu”.

Kako usklađujete posao i privatni život?

“Već dvije godine sam u vezi sa “Istinama i lažima”. A što se tiče ljubavi, brzina kojom živimo nas skupo košta. Lako odustajemo na prvoj prepreci, nema borbe, trpeljivosti i istinskog upoznavanja”.

Kojim poslom biste se bavili, osim glumom?

“Ranije sam uživao u druženju sa nekoliko pasa, jer sa njima znaš na čemu si, malo traže, a mnogo daju. Na snimanju sam naučio mnogo trikova od dresera, pa kada se serija završi, otvoriću konkurs za šetanje pasa, mogu čak i unuka, jer se od glume baš i ne živi”.

Izvor: Cdm